nlc.hu
Életmód

Randa idő lesz hétfőtől

Vasárnap még napos, késő téli idő várható, na de hétfőn már kevésbé mosolygunk

Lesz eső, szél, melegfront.

A Kiderül.hu előrejelzése alapján azt mondhatjuk: ma még irány ki a szabadba!

Vasárnap: A Dunántúlon jobbára derült időre számíthatunk, keletebbre viszont a nap folyamán dél felől többé-kevésbé összefüggő réteges felhőzet terjeszkedik, de csapadék ott sem várható. A délkeleti, déli szelet főként a Duna-Tisza közén és az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron környékén időnként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére többnyire -5 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Ma még sütni fog a nap / Fotó: Unsplash

Ma még sütni fog a nap / Fotó: Unsplash

Hétfő: Az északkeleti, keleti tájakon lévő réteges felhőzet a nap első felében szakadozgat, máshol alapvetően napos idő várható. Délutántól egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, és kisebb eső, zápor előfordulhat. A déli, délnyugati szél a Dunántúl északnyugati részein megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 9 és 14 fok között valószínű, de északkeleten hidegebb is lehet.

Kedd: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, azonban időszakos szakadozások, így hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Több hullámban érkezhet eső, záporeső. A délnyugati, déli szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +5 fok között alakul. Délutánra 6 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, a tartósan borult részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top