nlc.hu
Életmód

Online vásárlás előnyei

Szeretsz hidegben cipekedni? Mi sem, ezért vásárolunk inkább otthonról

A mai kor és technika egyik legjobb vívmánya, hogy már ki sem kell lépni a lakásból ahhoz, hogy bevásároljunk akár egész hétre.

Ha kellene írni egy toplistát arról, miért szeretjük az internetet annyira, biztos, hogy az elsők között szerepelne a ranglistán az, hogy a segítségével házhoz tudjuk rendelni pár gombnyomással a bevásárlást. Négy okunk is van, amiért imádunk online rendelni.

1. Nem kell felöltözni és kimenni a hidegbe

Ismerős az érzés, amikor kinézel az ablakon, szürkeséget látsz és érzed, hogy ez nem az a nap, amikor boldogan vennéd át a melegítőnadrágodat, hogy elszaladj a boltba vásárolni? Kinek van kedve a hidegben jönni-menni, aztán a kabátban leizzadni a boltban, miközben összepakolja a holmikat a kosárban? Bevalljuk töredelmesen, hogy egyáltalán nem ez a kedvenc elfoglaltságunk. Van, amikor a személyes vásárlás praktikusabb, de ha lehetőségünk van rá, inkább maradunk a kényelmes, puha fotelünkben a meleg szobában, és megrendeljük a nagybevásárlást az interneten.

2. Nem kell cipekedni

Bár van bennünk empátia és persze együttérzünk a futárokkal, akiknek helyettünk kell felhozni a 40 kiló cuccot az online rendelés kiszállításakor, mégsem tudunk szó nélkül elmenni amellett, milyen óriási megkönnyebbülést jelent, hogy nem nekünk kell cipekedni a boltból a lakásig. Főleg akkor, amikor épp elromlik a lift, és fel kell mászni a második emeletre, ami bevásárlás nélkül nem olyan nagy dolog. De amikor még a fülünkről is brokkoli lóg, miközben a hónunk alatt igyekszünk nem elejteni a kartont tejet, akkor bizony nem tréfadolog az a kétemeletnyi cipekedés. Minden tiszteletünk és örök hálánk azoké a futároké, akik mindezt helyettünk megteszik és kihozzák az online rendelt vásárlást.

Fiatal nő a laptop előtt

Az online vásárlás egyszerű (Kép: Getty Images)

3. Nyugodtan válogathatunk

Ha az interneten rendeljük meg a heti bevásárlást, akkor nincs tömeg, nincs maszk, és nincs abból sem probléma, hogy hova tegyük a bevásárlókocsit vagy hogy rátoltuk egy másik vevő sarkára, mert annyira kerestük azt a fajta tejet, amit a párunk szeret. Azzal sem kell időt tölteni, hogy elvezessünk a boltig, ott parkolóhelyet keressünk és levadásszuk a bevásárlókocsit. És a nyugalomhoz tartozik az is, hogy nem kell a gyereket vinni magunkkal a boltba, aki minden második polcnál megáll és meg akarja venni az összes édességet, ami valaha kikerült a gyárakból. Az online rendeléssel minden sokkal kényelmesebb, ráadásul még sokat sem kell várni a házhozszállításra, hiszen akár aznapi kiszállítással is kérhetjük bevásárlásunkat. Így aztán ha reggel jut eszünkbe, hogy nincs a hűtőben semmi vacsorára, akkor sincs gond, mert online gyorsan be tudjuk szerezni a hozzávalókat.

4. Védjük a környezetet

Utolsó pontban, de egyáltalán nem utolsósorban az is fontos és hasznos része az online vásárlásnak, hogy a megrendelt termékek szállítását már kérhetjük bevásárlótáska nélkül, így csak azokhoz az élelmiszerekhez használnak műanyag szatyrot, amikhez higiéniai okokból feltétlen muszáj (például a pékárukhoz). Online tehát megvalósulhat a zöldebb bevásárlás, amire mindannyiunknak nagy szüksége van.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top