A hozzátáplálás éppen ezért nagy körültekintést igényel a család részéről, hiszen a csecsemők ekkor válnak le a számukra létező legjobb táplálékforrásról, az anyatejről, és kezdenek el ismerkedni az új ízekkel és állagokkal.
Mikor jöhetnek az új ízek a baba étrendjébe?
Ezt alapvetően a baba szükségletei határozzák meg, de nagyjából 5 hónapos kora körül már kis adagokban elkezdhet ismerkedni a különböző gyümölcspürékkel és pépekkel, amelyek általában elsőre nagy sikert aratnak.
Miért kezdünk a gyümölcsökkel?
Az első időkben a babák könnyebben és szívesebben barátkoznak a folyékonyabb állagú ételekkel, hiszen különbözik ugyan az anyatejtől, mégis krémes és finoman édeskés. Amikor már rájönnek a kanálhasználat mikéntjére és könnyedén veszik a püréfogyasztást, akkor jöhetnek a szilárdabb, darabosabb állagú fogások is a repertoárba.
Mit kínáljunk a babának?
A hozzávalók, alapanyagok köre a gyermekek fejlődésével változik. Bárhol is tartsunk ebben a folyamatban, az a legfontosabb, hogy csak jó minőségű, ellenőrzött eredetű élelmiszereket, alapanyagokat válasszunk, ügyelve arra, hogy a baba a korának megfelelő ételeket kapja. Szerencsére ennél mi sem egyszerűbb, hiszen az ALDI-ban már elérhetőek a minőségi és kedvező árú Mamia üveges bio bébiételek. A kínálatban megtalálhatóak a már 5 hónapos kortól adható alma, vilmoskörte, alma-sárgabarack gyümölcspürék, a féléveseknek kínálható teljes kiőrlésű gabonával gazdagított gyümölcsmix, és a 6, 8, illetve 12 hónapos kortól fogyasztható teljes értékű fogások, mint a sárgarépa-édesburgonya-sütőtök püré, a burgonyás egytálétel, sárgarépa burgonyával és marhahússal vagy spagetti bolognai szószban.
A Mamia bio bébiételekkel könnyedén ismertethetjük meg az új ízvilágokat a babákkal.