nlc.hu
Életmód

Amerika és Kanada egyes pontjain nem árulnak orosz gyártású alkoholos italt

Ezeken a helyeken leállították az orosz gyártású szeszes italok árusítását

Egyes amerikai kormányzók arra ösztönzik a helyi kiskereskedőket, hogy ne áruljanak orosz termékeket, míg más államokban bejelentették, hogy lekerülnek az állami tulajdonú italboltok polcairól az orosz gyártású alkoholok. 

Greg Abbott texasi kormányzó szombaton arra kérte a kiskereskedőket az egész államban, hogy „önként” állítsák le az orosz termékek árusítását az üzletekben, írja a NewsWeek.

vodka, alkohol, üzlet

Amerika és Kanada több tartományában is úgy döntöttek, hogy leveszik az állami tulajdonú üzletek polcairól az orosz gyártmányú alkoholos italokat (Fotó: Getty Images)

„Megkértem a Texasi Éttermi Szövetség, a Texasi Csomagáruházak Szövetségének tagjait és minden texasi kiskereskedőt, hogy önként távolítsanak el minden orosz terméket a polcaikról” – tweetelte.

A Reuters azt írja, hogy más államokban pedig arról döntöttek, hogy betiltják az állami tulajdonú italboltokban az orosz szeszes italok árusítását. Így összesen már négy amerikai állam, (New Hampshire, Utah, Pennsylvania és Ohio) kormányzója döntött úgy, hogy lekerülnek az állami tulajdonú italboltok polcairól az orosz gyártású alkoholok. 

Kanada több tartományában, Ontarióban, Albertában és British Columbiában is hasonlóan jártak el a tartományi tulajdonú italboltok esetében.

Ezek a döntések persze főleg morális erővel bírnak, hiszen Amerika vodkakészletének mindössze 1,2 százalékát teszik ki orosz gyártású szeszes italok. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top