Életmód
Szponzorált tartalom

Nagyon könnyen tehetsz te is valami fontosat a Földért! (x)

Ha úgy érzed, hogy túl kicsi vagy ahhoz, hogy tégy a bolygóért, akkor most meg fogjuk változtatni a véleményedet.

Biztosan veled is előfordult már, hogy szerettél volna valamit tenni a tágabb világodért, a bolygóért is, de úgy érezted, hogy túlnő rajtad a feladat, túl kicsi vagy ahhoz, hogy megváltoztass dolgokat. Az érzés valahol érthető, pedig számos szakértő hangsúlyozza, hogy a nagy globális változások titka éppen az egyének látszólag apró gesztusaiban rejlik.

Nincs ez másként a klímaváltozás elleni küzdelemben sem, amelyben mi, magyarok is partnerek lehetünk már a mindennapokban. Csaknem egy éve elérhető a Shell Karbonsemlegesítési Szolgáltatása a cég hazai töltőállomásain is, amelynek keretében a vásárlók literenként 6 forinttal járulhatnak hozzá a tankolás karbonkibocsátásának ellensúlyozásához – mégpedig önkéntes alapon. Mindez azt jelenti, hogy egy 50 literes teli tankolás esetén is kevesebb mint háromszáz forinttal már támogathatják a Shell közbenjárásán keresztül azokat a programokat, amelyek szén-dioxidot kötnek meg. Ezeket a globális programokat könnyű megszeretni: nem csupán a klímaváltozásért felelős üvegház-gázokat kötik meg, hanem egyben megóvják és újratelepítik az erdőségeket, védik a mocsarakat, támogatják a helyi közösségeket a megélhetésüket nyújtó fenntartható gazdálkodásban szerte a világon.

Nagyon könnyen tehetsz te is valami fontosat a Földért! (x)

A program tavaly május 4-én indult Magyarországon, ám év végéig a literenkénti 6 forintokból, valamint a promóció során ajándékba kapott opciókból a Shell összesen már 44 745 tonna széndioxid karbonkompenzálását tudja igazolni. Ez a döbbenetes mennyiség – több, mint 44 ezer hőlégballon1 űrtartalma – olyan, hozzád hasonlóan tenni akaró egyének látszólag apró gesztusaiból jött össze, amelyeknek együttesen mégis nagyon komoly pozitív hatása van a világra.

A Shell azért kínálja ezt a partnerséget és egyben lehetőséget a vásárlói számára, mert maga is nagy vállalkozásra szánta el magát: változó társadalmi igényekhez igazodva a világ egyik legnagyobb energiacégeként 2050-re nettó zéró karbonsemlegessé válik – vagyis amennyi széndioxidot kibocsát, annyit meg is fog kötni. Nagyon komoly vállalás, amelyben azonban a Shell kőkemény elhatározásához elkötelezett fogyasztók is társul szegődhetnek – mint te.

Ráadásul azonnali jutalom is jár a jó cselekedetedért: ha legalább 10 litert tankolsz a Shellnél és kéred hozzá a karbonsemlegesítést is, akkor egy ültetőszettet, vagyis virágcserepet, földet, teljes csomagot kapsz ajándékba2. Hogy aztán ne csak globálisan, hanem lokálisan is tehess valamit a környezetedért.

1 500–560 m³ méretű hőlégballonnal számítva, amelybe 1 tonna CO₂ tölthető.

 
2 A tájékoztatás nem teljes körű. Az ajánlat a készlet erejéig, de legkésőbb 2022. március 20-ig érvényes.

 

További részletek: https://www.shell.hu/autosok/karbonsemlegesitesi-program/fedezze-fel-uj-karbonsemlegesitesi-szolgaltatasunkat.html

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top