nlc.hu
Életmód

Havazással érkezik a március

Márciusban is lesz még havazás

Jelenleg száraz, hűvös levegő áramlik az országba, a fagyos éjszakákat napos nappalok váltják.

Az ország nagy részében kedden derűs lesz az idő, ám az Alföld északkeleti része kap némi felhőzetet, ott az esti órákban akár havazás is kialakulhat. Az Észak-Alföldön és Zemplén térségében az északi, észak-keleti szél megerősödése várható, akár erős széllökések kíséretében – írja az Infostart.

Dolgozik a hókotró

Dolgozik a hókotró Zala megyében még idén januárban (Fotó: MTI/Varga György)

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között lesz kedd folyamán. Szerdán kettéoszlik majd az ország időjárása: míg nyugaton napsütés, keleten nagyobb gomolyfelhő-képződés valószínűsíthető, hajnalban akár hózápor is kialakulhat, viszont napközben csapadék nem várható. A szél a Tiszántúlon lesz élénk. Hajnalban mínusz nyolc és mínusz két fok közötti lesz a hőmérséklet, de fagyzugos helyeken ennél lejjebb is kúszhat a hőmérő higanyszála. Kora délután akár már 5-9 fok is lehet. Csütörtökön és pénteken az ország keleti felében akár heves hózáporok is kialakulhatnak, és havas eső is előfordulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top