nlc.hu
Életmód

Óránként gyengül egy egységet, rekordgyenge a forint

Rekordgyenge a forint: 376 forint egy euró

Az orosz-ukrán háború a forintot is mélypontra taszította. Még sosem volt ennyire gyenge a hazai fizetőeszköz, és nagyjából óránként gyengül egy egységgel.

Történelmi mélypontra került a forint, de kivételesen most nem teljesít alul a feltörekvő devizákhoz képest, tehát láthatóan a gyengélkedés okát kizárólag az orosz-ukrán háború eszkalálódásában kell keresni. A befektetők próbálnak szabadulni a kockázatosabb eszközökhöz, ezért menekülnek el ilyenkor a feltörekvő devizák piacáról az olyan biztonságos menedékekbe, mint az amerikai dollár vagy a svájci frank – írja a Portfolio.

Húszezres bankjegyek

Óránként zuhan egy egységet a forint a devizapiacon (Fotó: Pixabay)

 A piaci szereplők szerint ameddig a háborús helyzet nem enyhül, a régiós devizák gyengülésre vannak ítélve. A szakértők abban sem biztosak, hogy a jegybank közbelépése fékezhetné-e érdemben a gyengülést. A jegybanknak ennek ellenére el kell gondolkodnia, hogy mit tehetne, mert a gyenge forint az inflációs hatást is erősíti.

Frissítés: délután 2 után már 378 forintba is került egy euró.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top