Egy fiú zongorán játszott tovább, amíg szóltak a légvédelmi szirénák Harkivban

Farkas E. Lina | 2022. Március 02.
A várost egyre hevesebb támadások érik.

Ukrajna második legnagyobb városát, Harkivot lassan egy hete ostromolják az orosz erők: hétfőn tüzérségi támadást indítottak a város lakónegyedei ellen, ami számos civil életet követelt. A szerda hajnali adatok szerint eddig legalább 21 halottja, illetve 112 sebesültje volt a város északi és északkeleti részét ért támadásoknak. 

A hírek szerint azóta is folyamatos a bombázás a városban: a BBC azt írja, legalább 10 ember meghalt és 35 megsérült, amikor kedden egy operaházra, egy koncertteremre és kormányzati irodákra mértek csapást az oroszok, de rakétatámadás érte a harkivi regionális rendőrkapitányságot is.

Múlt hét csütörtökről került elő az alábbi videó, ebben azt láthatjuk, hogy a légvédelmi szirénák zajában egy hotel halljában egy fiatal fiú zongorán játszik. A jelenetet az épületben tartózkodó videóriporter, a Washington Post munkatársa, Whitney Leaming rögzítette, és osztotta meg a Twitterén:

Mint kiderült a szám címe Walk to School, azaz Séta az iskolába – az egyik legnagyobb kortárs zeneszerző, Philip Glass, illetve Paul Leonard-Morgan írták, 2020-ban pedig az Amazon Prime-on futó Történetek a Hurokból (Tales from the Loop) című sci-fi sorozatban tűnt fel. 

Exit mobile version