nlc.hu
Életmód

Menekülés közben elveszítette a gyerekeit az ukrán anya

Menekülés közben elveszítette a gyerekeit az ukrán anya, a magyar rendőrök találtak rájuk

A két eltűnt gyerek egyedül jelentkezett belépésre Beregsuránynál, de a fotók alapján a magyar rendőrök egyből felismerték őket.

Már több mint egymillióan hagyták el Ukrajnát az orosz-ukrán háború miatt, Magyarországra több mint százezren érkeztek a harcok sújtotta országból.

Egy ukrán állampolgárságú nő Lengyelországba akart menekülni a gyerekeivel, de útközben elveszítette őket, és fogalma sem volt, merre lehetnek. Mindezt március 1-jén mesélte el a lengyel határőröknek, amikor belépett Lengyelország területére.

A Police.hu beszámolója szerint a lengyel rendőrök elküldték a 11 éves és 12 éves gyerekek fényképeit a magyar-ukrán határátkelőhelyekre, így a fotók alapján a magyar rendőrök minden belépő forgalmi sávon figyeltek a fiatalok felbukkanására.

Az ukrán anya a gyerekeivel és a rendőrökkel, miután megtalálták az elveszett gyerekeket

Újra együtt az ukrán anya a gyerekeivel, akiket menekülés közben veszített el (Fotó: Police.hu)

Néhány óra múlva, március 1-jén 20 óra 45 perckor a két gyerek belépésre jelentkezett a beregsurányi közúti határátkelőhelyen. A magyar rendőrök azonnal felismerték a lányt és a fiút. Biztonságba helyezték őket, és értesítették a lengyel hatóságot, akik az édesanyával együtt azonnal elindultak Magyarországra.

Az édesanya végül március 2-án hajnali egy órakor ölelhette magához a gyerekeit Beregsurányban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top