nlc.hu
Életmód

Nem lesz több videó a Papifrankó YouTube csatornán

Viszlát, Papifrankó: vége a legjobb vallással foglalkozó YouTube csatornának

Könnyedén beszélt vallásról, vallásosságról. Kár érte.

„Uszkve három évvel ezelőtt ment ki az első saját videónk az első saját csatornánkon, a Papifrankón (…) és ezzel a videóval megy ki az utolsó videónk a Papifrankó csatornán, tehát ez tulajdonképpen egy búcsúvideó” – idézi a Telex Hodász Andrást, aki hétfőn publikált utoljára a Papifrankó YouTube-csatornára. Hodász vlogger, a budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia plébánosa.

A Paprifrankó már többször tartott szünetet, legutóbb tavaly augusztusban, de január második felében újraindították az oldalt. A hétfői videóban Hodász azt mondta, hogy döntésük végleges, és nem lesz újraindítás. Megjegyzik, hogy az eddig elkészült tartalmakat nem szeretnék törölni, minden fent marad az Instagramon, a YouTube-on, a TikTokon és a Spotifyon is.

A bezárásról azt mondta Hodász, hogy elsődlegesen ő döntött így. Az elmúlt hetekben több interjúban beszélt arról, hogy nehézségekkel, kiégéssel, depresszióval kell megküzdenie, és az elmúlt fél-egy évben a helyzet rosszabbodott, ezért gyökeres változásra van szükség az életében. „Ha szeretnék egy-két év múlva is segíteni embereknek (…), akkor most tennem kell valamit saját magamért” – mondja.

Úgy véli, hogy a Papifankó túl sok stresszel jár számára, illetve hogy túl sok időt, energiát kíván tőle, és valahonnan muszáj visszavennie. Emellett nem könnyű influenszernek sem lenni, sok támadás érte. „Igen, tudom, ezt lehetett előre tudni, természetesen, (…) mondhatjátok előre, hogy de hát tudhattad előre. Igen, de egy dolgot nem tudtam előre, hogy ezt nem fogom bírni” – mondta. Arra jött rá, mondta, hogy az ő alapja nem elég erős ahhoz, hogy a híd, amit képezni szeretne, az olyan erős legyen, hogy a viharokat is bírja. Ezért vesz most vissza ebből.

Viszlát, Papifrankó: vége a legjobb vallással foglalkozó YouTube csatornának

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top