Életmód

Bőrápolási kisokos kezdőknek (x)

Manapság könnyű elveszni a szépségápolási tippek és termékek rengetegében, így szem elől tévesztve bőrünk valódi igényeit. Éppen ezért nem szükséges egy kisebb hadsereg felállítása ahhoz, hogy a tudatos bőrápolás útjára lépj. Mindössze arra van szükséged, hogy bőrtípusodnak megfelelő termékeket válassz. A bőrápolási rutinod kialakításában segítségedre lehetnek a Revox minimalista és hatóanyag fókuszú termékei, melyeket kezdőként is egyszerű használni és bármelyik DM üzletben könnyen beszerezheted őket.
Bőrápolási kisokos kezdőknek (x)

Takács Petra, kozmetikus


Mi a tudatos bőrápolás?

A tudatos bőrápolást más néven hatóanyag-központú bőrápolásnak is hívjuk, mely pont a látásmódra, az újfajta felfogásra utal. Sok káros trend van a világban mostanában, de az, hogy a bőrünket, mint a testünk legnagyobb szervét jobban meg akarjuk ismerni, pont azt bizonyítja, hogy hasznos dolgok is születhetnek abból, ha valaki egyszer csak elkezd egy kicsit máshogy gondolkodni egy adott témával kapcsolatban. A tudatos bőrápolás átfogó szemlélete már évekkel ezelőtt is jelen volt, de Magyarországra csak nemrég kezdett el beszivárogni, ezáltal pedig egyre több ember fejében gyúlt ki a lámpa, hogy „Talán én is tehetnék többet magamért?”. A tudatos bőrápolás kulcsa abban rejlik, hogy nem a reklámok hangzatos fázisainak hiszünk, hanem megismerve magunkat és megismerve a hatóanyagokat, kialakítunk egy olyan bőrápolási rutint, ami fenntartható és amivel a bőrünk általános állapotán otthon is nagyon sokat tudunk javítani. Sokan azt gondolják, hogy ez a felfogás a kozmetikusok ellen szól, pedig nem. A kozmetikai és kozmetológiai kezelések abszolút megférnek a tudatos bőrápolással, de tény, hogy egy tudatosabb vendég mellett a kozmetikusnak is tudatosabbnak kell lennie, így ez a szakembereket is a fejlődésre sarkallja.

Bőrápolási kisokos kezdőknek (x)

Takács Petra, kozmetikus


Alaprutin

Amikor valaki belekezd a tudatos bőrápolásba, az első, amit mindenképpen ki kell alakítania magának, az az alaprutin, mely 3 lépésből áll: tisztítás, hidratálás és mindennapos fényvédelem. Itt szokott lenni az első nagy meglepetés, azaz hogy „Fényvédőt tényleg mindennap kenni kell?”. Ami az ázsiai nőknek évtizedek óta magától értetődő, az nekünk sajnos még mindig nem az… Hiszen mi egy olyan kultúrában nőttünk fel, ahol azt nevelték belénk, hogy elég csak a Balatonon bekennünk a vállunkat, illetve hogy normális, hogy lassan már minden sarkon szolárium van. Az UV-sugárzás a bőrrákon kívül dehidratáltságot, idő előtt kialakult ráncokat, pigmentfoltokat, tág pórusokat és még ezer minden mást okoz, amiről sajnos az emberek többsége nem is tud. Amikor megtaláltuk a számunkra megfelelő arclemosót, hidratálókrémet és fényvédőt és ezek mindennapos használatát már legalább 1 hónapja sikeresen beépítettük az életünkbe, akkor mehetünk tovább az izgalmasabb hatóanyagok irányába.

Hatóanyagok bevezetése

Fontos tudatosítanunk magunkban, hogy már az alaprutin is egy komplett bőrápolási rutin, tehát ha csak ennyit csinálunk, már azzal is nagyon sokat teszünk a bőrünkért, de ha egyéb hatóanyagokat is szeretnénk bevezetni, ott már elkezdődik a tanulás. A tudatos bőrápoláshoz ugyanis szükségünk van a hatóanyagok ismeretére, melyekről már szerencsére rengeteg információ áll a rendelkezésünkre a világhálón. Ha külön szeretnénk értelmezni a rutinunk hét részét, akkor az alaprutin a keret, a többi pedig az úgynevezett „problémamegoldó rész”, ahol már a saját bőrkondíciónknak megfelelően válogatunk össze termékeket. Fontos azonban, hogy a ennél a résznél is legyünk türelmesek, egyszerre csak egy új hatóanyagot vezessünk be a rutinunkba és 10-14 napig használjuk azt, mielőtt egy újabb kipróbálásába belekezdenénk. Fontos ugyanis ilyenkor figyelnünk a bőrünket, tapasztalunk e bármiféle irritációt (pirosság, hámlás, pattanások) és csak akkor építeni tovább a rutinunkat, ha ezek közül egyik sincs jelen. A hatóanyagoknak 6-12 hét kell, mire kifejtik a hatásukat, így érdemes megint csak türelmesnek lennünk.

Alaprutin kialakításához az alábbi termékeket ajánljuk:

Revox Daily Sun Shield – 2599 Ft

Revox Kollagén Aminosav + HA -2399 Ft

Amennyiben új hatóanyagok bevezetését tervezed:

Pattanások ellen:

Revox Szalicilsav szérum – 1999 Ft

Revox Niacinamid szérum – 1999 Ft


Öregedésgátlás:

Revox Retinol Tonik – 2399 Ft

C-vitamin-szérum – 1999 Ft


Száraz bőrre:

Revox Hialuronsav – 1999 Ft

Revox Argánolaj – 1999 Ft

 

További szépségtippekért kövessétek Petrát @_tp_makeup_ vagy a Revox hivatalos @revoxb77_hu oldalát az Instagramon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top