nlc.hu
Életmód

Helia-D Regenero termékteszt

„A fodrászom nem hitt a szemének, amikor meglátta, mennyit nőtt egy hónap alatt a hajam”

A nő egyik legnagyobb ékessége a hajkoronája, nagyon jó érzés az, amikor egészségesen ragyog. Ám ha homokszem kerül a gépezetbe, mert például jön egy betegség, azt sokszor megsínyli a hajszerkezetünk is. Az egyensúly helyreállítása pedig nem egyszerű feladat, de szerencsére nem is lehetetlen.

Kevés dologgal vagyok elégedett magamon, de a hajam történetesen benne van ebben a szűkös halmazban. Szorgos kis hajhagymákkal áldott meg a teremtő, sokszor küzdöttek meg rendesen a fodrászok a hajam mennyiségével, nem is beszélve a göndörségéről. Én mindig is szerettem a loknijaimat, ha nincs kedvem sokat vesződni vele, akkor csak hagyom, hogy magától csigásra száradjon, és jóleső érzéssel hallgatom másnap a „bárcsak az enyém is ilyen bongyor lenne” kezdetű bókokat. Ha pedig éppen úgy tartja kedvem, akkor változatosság gyanánt kivasalom, de elárulom, ez szökőévente egyszer fordul elő.

„A fodrászom nem hitt a szemének, amikor meglátta, mennyit nőtt egy hónap alatt a hajam”
Szóval a hajammal sokáig nem volt semmi gondom, de aztán ahogy elértem a negyvenedik évem, valahogy megváltoztak a dolgok. Azt vettem észre, hogy a szokásos hajápolási rutinom már nem elég. A tincsek valahogy nem olyan definiáltak, fáradtabbnak, fakóbbnak és inkább csak hullámosnak tűnt már a hajam. Mosáskor pedig mintha elkezdett volna nőni a hajkefében maradó hajszálak mennyisége. Utóbbiról eleinte nem is vettem tudomást, megszoktam, hogy rengeteg hajam van, semmi gond nem lehet abból, ha két-három szállal több hullik ki. De egy idő után nem lehetett nem látni a problémát. Két oldalt, a halántékomnál egyre határozottabban kukucskált a fejbőröm, érezhetően vékonyabb lett a copfom, és más testi tüneteim is arra utaltak, hogy legfőbb ideje lenne egy alapos, hormonális kivizsgálásnak.

És az eredmény magáért beszélt: kiderült, pajzsmirigy-alulműködéssel kombinált inzulinrezisztencia a bajaim okozója, és bizony ez a kombó nem ritkán jár együtt fokozott hajhullással. Szerencsére remek endokrinológust találtam, akinek hathatós közreműködésével sikerült életmódot váltanom és több mint 30 kilótól szabadultam meg másfél év alatt, ám a hajam valahogy továbbra sem lett a régi. A hajhullásom ugyan valamelyest lassult, viszont továbbra is erőtlennek és fénytelennek láttam a hajamat.

Elkezdtem hát kísérletezni különböző, a drogériákban kapható hajerősítőnek ígért samponnal és balzsammal, de az eredmény valahogy nem akart jönni. Aztán egyszer, amikor az arckrémek között kutakodtam épp, megakadt a szemem a Helia-D fekete-rozé arany csomagolású Regenero néven futó hajápoló termékein. Bevallom, a Helia-D számomra addig egyet jelentett a megbízható minőségű magyar arcápolóval, amit már az anyukám is imádott, és ami később nekem is bevált, de valahogy teljesen elsiklottam a tény fölött, hogy bizony problémás hajra is vannak termékeik. Magától értetődő volt, hogy adok egy esélyt nekik. Mivel a göndör hajra való balzsamomhoz régóta ragaszkodom, a választásom egy samponra és egy regeneráló esszenciára esett. 

Mindkettő koffeint és 26-féle gyógynövény kivonatát tartalmazza, ami az ígéretek szerint fokozhatja a fejbőr mikrokeringését és új életet lehel a lestrapált hajhagymákba. Emellett például olyan szuper hatóanyagok teszik meggyőzővé a termékeket mint a növényi proteinek és a niacinamide – azaz lánykori nevén B3-vitamin. Ráadásul mindez cruelty-free kiadásban. Valami azt súgta, hogy ezzel az egyveleggel nem lőhetek mellé.

„A fodrászom nem hitt a szemének, amikor meglátta, mennyit nőtt egy hónap alatt a hajam”Már az első hajmosásnál különleges érzés volt a sampon használata. Egyrészt olyan isteni gyümölcsös-gyógynövényes illata van – ami ráadásul jó ideig velem is maradt –, hogy parfümként is megállná a helyét. Másrészt a sampon konzisztenciája sem szokványos: átlátszó és jóval sűrűbb mint az átlagos, drogériában kapható termékek, ebből is érezhető, hogy itt bizony egy komolyabb versenyzővel van dolgunk. Mivel önmagában nem nagyon kezdett először habozni, a tenyeremben egy kis vízzel hígítottam fel, és így már flottul boldogultam vele. Elég volt egyszer átmasszírozni vele a fejem, alaposan megtisztította a fejbőrömet és a hajamat. És ami a legszembetűnőbb változás volt, hogy egy hét használat után gyakorlatilag megállt a hajhullásom, alig pár szál haj maradt alapos átfésülés után a hajkefémben.

„A fodrászom nem hitt a szemének, amikor meglátta, mennyit nőtt egy hónap alatt a hajam”A Regenero esszenciát a leírás szerint napi rendszerességgel lehet használni, száraz és nedves hajon illetve fejbőrön egyaránt. Ez máris egy rokonszenves vonás számomra, mivel nagyon kedvelem a sok macerát és kiöblítést nem igénylő hajápolókat. Én heti háromszor, hajmosás, balzsamozás után, törölközőszáraz hajamon kezdtem el alkalmazni a szert, ügyelve arra, hogy jó alaposan bemasszírozzam a fejbőrömbe. Arról, hogy jó munkát végeztem, szinte azonnali visszacsatolást adott egy enyhe, bizsergető érzés.

Pár héttel később pedig azt vettem észre, hogy láthatóan gyorsabban nő a hajam – ezt nemcsak én, hanem a fodrászom is megállapította, mivel egy hónap alatt jóval nagyobb lett a lenövésem a szokásosnál. Cirka másfél hónapnyi használat után pedig megjelentek a friss babahajak is a halántékomon, és érezhetően újra megtelt a hajam életerővel. Még a férjem is észrevette, hogy valahogy más, szebb lett a frizurám, mint korábban volt. Kell ennél több?

Egy ütőképes páros, ha megritkult, erőtlenné vált a hajad.

Egy ütőképes páros, ha megritkult, erőtlenné vált a hajad

Azt még nem döntöttem el, hogy a Regenero termékcsalád több tagját is kipróbálom-e, de hogy a samponnak és a szérumnak mostantól bérelt helye lesz a fürdőszobámban, annyi biztos.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top