nlc.hu
Életmód

Orvos helyett a szülő ír igazolást Budakalászon

Nem állít ki több igazolást egy budakalászi gyerekorvos, jobb megoldást talált ki

Változtatott a hiányzások igazolásának rendjén egy budakalászi gyerekorvos, a szülők írnak alá egy dokumentumot.
Fehér köpenyes férfi orvos ránéz az órájára

Február óta nem állít ki igazolásokat az egyik budakalászi gyermekorvos, helyette azt kéri a szülőktől, hogy nyomtassák ki, írják alá és juttassák el az iskolának azt a dokumentumot, amelyben arról nyilatkoznak, hogy a gyermekük betegség miatt hiányzott, de már tünetmentes – írja az Eduline.

Sok háziorvos jelezte már az elmúlt években, hogy rengeteg idejüket viszi el, hogy igazolásokat gyártanak, miközben a gyerekeket sokszor nem is látják, mert annyira nem volt súlyos a betegség. Az igazolások miatt pedig kevesebbet tudnak a betegekkel, a gyógyítással foglalkozni. 

Tordas Dániel ezt megelégelve azt kérte a szülőktől, hogy betegség és iskolai vagy óvodai hiányzás esetén töltsék le és írják alá az oldalán közzétett, a gyerek tünetmentességéről szóló szülői nyilatkozatot, valamint az intézményvezetőnek szóló orvosi levelet.

„Büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom arról, hogy gyermekem ……..-tól …….-ig betegség miatt hiányzott. A gyermeken a mai napon nem észlelhetőek az alábbi tünetek: láz, torokfájás, orrfolyás, hányás, hasmenés, bőrkiütés, sárgaság, bőrgennyedés, váladékozó szembetegség, gennyes fülfolyás, a gyermek tetű- és rühmentes”

– áll a szülő által aláírt dokumentumban. 

A gyermekorvos azt mondta, a helyi iskolák tudomásul vették a változtatást, „kifejezetten jó a tapasztalat”, csak egy-egy távolabbi iskola van, ahol nem fogadják el a hiányzások igazolására a szülői nyilatkozatot.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/RODNAE Productions)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top