nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós a rekombináns koronavírus-variánsról

Rusvai Miklós elmondta a véleményét az új variánsról

A virológus szerint a koronavírus rekombináns változata miatt egyelőre nincs ok aggodalomra.
Koronavírus mikroszkóp alatt

Nagy-Britanniában újabb, gyorsan terjedő koronavírus-változatokat azonosítottak, amelyek hordozzák a korábbi mutánsok tulajdonságait, de nem azonosak velük.

Az úgynevezett rekombináns változatról az ATV-nek beszélt Rusvai Miklós:

A fertőzőképessége is nagyjából a korábbi omikron variánsokéval azonos, tehát aggodalomra egyelőre semmi ok. Európában gyakorlatilag minden országban csökken a járványveszély, és ugyanez a helyzet Magyarországon is

– mondta a virológus.

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos azonban továbbra is magasnak tartja a pozitív tesztek arányát. Mint mondta, minden ötödik teszt pozitív, miközben ahhoz, hogy nyugodtak lehessünk, ennek az aránynak 3 százalék alatt kellene lennie, de semmiképpen szabadna 5 százalék fölé mennie.

Közben sok ország tovább enyhít a korlátozásokon, újra nyitnak a turistaparadicsomok. Múlt péntektől szinte minden járványügyi korlátozást feloldottak Horvátországban, a magyarok teszt és oltás nélkül beléphetnek az országba.

(Kiemelt kép: Unsplash/CDC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top