nlc.hu
Életmód

8115-ször hívta fel a volt élettársát

Elítélték a zaklató exrendőrt, aki 8115-ször hívta fel a volt élettársát

A volt rendőr naponta átlagosan 30-szor hívta fel a volt élettársát, zaklatta és megöléssel fenyegette a nőt.
Háttal álló férfi telefonál

Ítéletet hirdetett a Berettyóújfalui Járásbíróság annak a volt rendőrnek az ügyében, aki volt élettársát folyamatosan követte, zaklatta és megöléssel fenyegette – közölte a Debreceni Törvényszék.

A vádirat szerint a volt címzetes rendőr zászlós nem tudta elfogadni, hogy szakított vele az élettársa. Naponta többször hívta telefonon a nőt, és követelte, hogy költözzön vissza hozzá, mert ha nem teszi, akkor bántalmazni fogja és megöli őt.

A volt rendőr 2019. július 6-a és 2019. november 13-a között összesen 8115 alkalommal kereste és hívta fel telefonon volt élettársát.

Napi átlagban 30-szor telefonált, viszont ha a nő nem fogadta a hívásait, akkor ez 50-60 alkalomra emelkedett.

A rendőr zászlós még szolgálat közben is kezdeményezett zaklató telefonhívásokat.

Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás miatt a vádlottal szemben úgynevezett mértékes indítványt tett a büntetésre vonatkozóan. A férfi a vádirattal egyezően elismerte a bűncselekmények elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról lemondott, ezt a bíróság elfogadta.

Az elsőfokú bíróság a férfit zaklatás bűntettében, testi sértés vétségében és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért őt a bíróság – az ügyészi mértékes indítvánnyal egyezően – halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Korábban arról számoltunk be, hogy egy Nógrád megyei férfi 2961-szer zaklatta telefonon volt barátnőjét, egy férfi pedig 3850 alkalommal zaklatott egy másikat.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Marília Castelli)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top