nlc.hu
Életmód

Péntekenként lesznek oltási akciónapok

Új rend szerint folytatódnak az oltási akciónapok

Húsvét után már csak heti egy napon, péntekenként lehet előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltásra menni.

Április elején eltűnt a kormányzati koronavírus-tájékoztató oldalról a felhívás, hogy az adott hévégén is lesz oltási akció a kórházi oltópontokon, ahol előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet kérni az oltást.

Két héttel később, most szerdán viszont megjelent egy új közlemény a Koronavirus.gov.hu-n, amelyet a Telex vett észre. Ebből kiderül, hogy megváltozik az oltási akció rendje. A mostani csütörtök kivételével

ezentúl heti egyetlen napon, péntekenként lehet regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltásra menni.

Mint írják, a magas átoltottság és a járvány visszahúzódása miatt az oltakozási kedv jelenleg alacsony, ezért a kórházi oltópontok nyitvatartását ehhez igazítják.

Beoltanak egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina elsõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. április 9-én

Beoltanak egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. április 9-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A húsvéti ünnepek előtt nagycsütörtökön 14 és 18 óra között is lesz oltási akciónap.

Kórházi oltópontok nyitvatartása az ünnepek után:

  • Kedd délutánként 6 órás időtartamban, a kórházak által meghirdetett időpontokra lehet foglalni.
  • Péntekenként időpontfoglalással, valamint reggel 7 és este 19 óra között időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra.
  • Az 5-11 éves gyerekek oltására szintén heti egy napot hirdetnek meg a kórházi oltópontok, ők továbbra is csak időpontfoglalással mehetnek.

Az oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top