Életmód

Hajhullás – gyógynövények rejtik a megoldást? (x)

A Helia-D évek óta foglalkozik a hajhullás problémájával, hogy visszaadja az önbizalmat és a megnyerő külsőt azok számára is, akik ilyen problémával küzdenek. Miután tudjuk, hogy mennyit számít az életünk folyamán a külső megjelenés, az is nyilvánvaló, hogy a frizuránk, a hajunk ápoltsága kiemelt fontossággal bír ebben a helyzetben.

Hajhullás - gyógynövények rejtik a megoldást? (x)
Az egészséges, gyönyörű hajnak minden kultúrában kiemelt szerepe van, így egyáltalán nem meglepő, hogy a hajvesztés, a férfiak és a nők számára is ijesztő és megoldandó gondot jelent.

Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor

Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor

A megoldásról Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzorral beszélgettünk.

Napjainkban egyre gyakrabban találkozunk fokozott hajhullással, vagy már nagyon korán, akár a 20-as évek táján kialakuló részleges vagy teljes kopaszsággal. Természetesen ezen rendellenességek hátterében számos megbetegedés is állhat, melyek tisztázása, kezelése a tünetek megszűnéséhez vezethet. – mondja Dr. Battyáni Zita bőrgyógyász professzor.

A Helia-D bőrgyógyászok közreműködésével és az innovatív kutatási eredményeket felhasználva fejlesztette ki a gondosan összeválogatott 26 gyógynövényből álló Regenero esszenciát, amely jótékony hatást gyakorolhat a fejbőr vérkeringésére és hozzájárulhat a hajszálak megerősítéséhez.

Melyek azok az összetevők, amelyek segíthetnek a hajhullás megállításában?

Az egyik ilyen összetevő a koffein. A koffein antioxidánsokat tartalmaz, amelyek stimulálják az egészséges sejtek termelődését és megvédik azokat a szabad gyökök által okozott károktól, amelyek gátolják a hajhagymák működését. Alkalmazása megállíthatja a haj hullását. Kutatások szerint a koffeinnek előnyös tulajdonsága, hogy az emberi haj növekedését aktivizálja, ugyanis olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek mélyen behatolnak a hajgyökérbe és jótékony hatást fejtenek ki a haj növekedésére. A koffein felgyorsíthatja a haj növekedési ciklusát és így növelheti még a hajszál hosszát is. Igazolták, hogy a hormonális hajhullásban, gátolja a tünet megjelenésért felelős enzim működését, így ilyen módon is csökkenti a hajhullást.

A másik két nagyon fontos összetevő a panthenol és a niacinamid.

A panthenol is mélyen a hajszálak belsejébe hatol. A B5 provitamin beépülve megőrzi a hajhagymák egészségét, vízmegkötő képességének köszönhetően a hajszálak erősebbek, rugalmasabbak lesznek.

A niacinamid a B3-vitamin vízben oldódó formája, amely javítja a fejbőr vérkeringését, rugalmasságot és egészséges fényt biztosít a hajnak, így létfontosságú szerepet játszik a hosszú és erős haj növekedésében. A keratin építésének elősegítésével javítja a fizikailag/kémiailag sérült haj szerkezetét, valamint segítséget nyújt a száraz vagy sérült fejbőr helyreállításában is.

Milyen eredményeket hozott a Helia-D Regenero hajhullás elleni készítményének klinikai vizsgálata?

A Regenero termékcsaládot 25 fős csoporton teszteltük, amelynek tagjai többek között hajhullással küzdöttek. A negyedik hét végére szinte minden érintettnél jelentős mértékben csökkent az elvesztett hajszálak száma. Négyheti kezelés után finom pihés szőrnövekedést észleltünk elsősorban a széli területeken. A vizsgálat hatodik hetében szinte már mindenkinél értékelhető változást tapasztaltunk. Számomra a legmeggyőzőbb az volt, hogy a saját szememmel láttam, hogy észrevehetően csökkent egy olyan terület a fejbőrön, ahol 15-20 éve nem volt haj. Azért ne legyünk telhetetlenek. A régóta kihullott hajszálak helyett nem várható, hogy az eredetinek megfelelő erősségű hajszálak jelentkeznének. Itt elsősorban a hajvesztés megállítását, és a korai kezelés során várhatunk jelentősebb javulást. Ki kell emelnem, hogy nem csak a hajhullásnál volt  hatékony, hanem a seborrheas folyamatokat is megszüntette.

Hajhullás - gyógynövények rejtik a megoldást? (x)A Helia-D Regenero Hajhullás elleni regeneráló esszenciát és a Helia-D Regenero Hajhullás elleni regeneráló eszencia koffeinnel termékeket javaslom mindenkinek kipróbálásra, aki a fenti problémákkal rendelkezik. Nagyon fontos, a rendszeresség és a kitartás a kezelésben mert csak így várható eredmény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top