nlc.hu
Életmód

Szelfiket filterező fiatalok

A közösségi média nyomása arra készteti a fiatalokat, hogy eltorzítsák megjelenésüket az interneten (x)

A magyar lányok átlagosan 12 éves koruktól kezdve használnak képszerkesztő alkalmazásokat – derül ki a Dove Önbizalom Program kutatásából.

Miről szól a DOVE ÖNBIZALOM PROGRAM?

A Dove Önbizalom Program 2004-ben jött létre annak érdekében, hogy a felnövekvő generációk pozitív kapcsolatot alakítsanak ki külsejükkel. A Dove Önbizalom Program olyan útmutatókat, internetes cikkeket és oktatóanyagokat kínál, amelyek segítik a szülőket olyan nehéz témák kezelésében, mint az internetes zaklatás és a negatív testkép; valamint önbizalomépítő műhelyeket és oktatási tevékenységeket biztosít iskoláknak, mentoroknak és ifjúsági vezetőknek. Eddigi munkája során a Dove márka közel 150 országban, több mint 69 millió fiatal életébe hozott pozitív változást világszerte a programmal.

A Dove Önbizalom Program Magyarországon

2019-ben indult el Magyarországon  a Dove Önbizalom Program az Iskolaprogram keretében. Az Iskolaprogram során a tanárok órákat tartanak az önbizalomról és annak fejlesztéséről globális szakértők bevonásával készített edukációs anyagok alapján általános iskolákban, középiskolákban és kollégiumokban. Idén 12.000 fiatal elérése van tervben, ezáltal közösen dolgozva az önbizalmuk fejlesztésén.

A közösségi média nyomása arra készteti a fiatalokat, hogy eltorzítsák megjelenésüket az interneten (x)

Az önértékelés erősítése a közösségi média korában

A közösségi médiában szinte teljesen átformálhatják a fiatalok az önmagukról megjelenített képet. A különféle képszerkesztő programok, filterek használatával kialakíthatják a tökéletes ént, ami egyre távolabb kerülhet a valóságtól. A Dove Magyarországon végzett kutatása szerint a tinédzser lányok 46%-a aggódik azon, hogy milyen reakciókat kap a közösségi médiában. A #digitálistorzításmentes mozgalommal a Dove segít a fiataloknak az önbizalmuk és a pozitív testkép erősítésében a közösségi médiában.

A megújult Dove Önbizalom Útmutató célja ezért az, hogy különböző témákon keresztül tippeket nyújtson és beszélgetéseket indítson arról, hogyan lehet a közösségi médiát biztonságos hellyé tenni, ahol a fiatal felhasználók megnyílhatnak.

Töltsd le új Önbizalom Program Útmutatónkat, amely segíthet az önbecsülés helyreállításában.

A közösségi média nyomása arra készteti a fiatalokat, hogy eltorzítsák megjelenésüket az interneten (x)Hogyan segíthetsz?

A Dove Önbizalom Programba mindenki bekapcsolódhat, és nem csak workshopok szervezésével a helyi közösségben, iskolákban, hanem azzal is, ha kezdeményezzük az önbizalomépítés oktatását, vagy ha tudatosabban figyelünk a fiatalok mindennapi problémáira. Már egy beszélgetés kezdeményezése is hatalmas változást jelenthet. A program keretében minden a fiatalok önbizalmának támogatását segítő anyag a szülők, tanárok, gondviselők és a fiatalok számára ingyenesen elérhető a Dove honlapján. Te hogyan fogsz segíteni?

 

A cikkben feltüntetett adatok a Dove Önbizalom Program kutatásából származnak. A magyarországi kutatás a Brain Express jóvoltából készült 2021. áprilisában, amelyen 300 10-17 év közötti fiatal lány vett részt, szülői hozzájárulással.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top