nlc.hu
Életmód

Meg vannak számolva az árbefagyasztás napjai?

Meg vannak számolva az árbefagyasztás napjai?

Orbán Viktor a magyar gazdasági növekedés mértékétől és az uniós rendelkezésektől tette függővé a rezsicsökkentés fenntartását.

Csak idén már 600-800 milliárd forint veszteséget szenvedett el a magyar állam a magas energiaárak mellett is fenntartott rezsicsökkentés miatt – mondta az RTL Híradónak Holoda Attila energetikai szakértő. Számításai szerint ilyen körülmények között már nem tartható sokáig az árbefagyasztás. Orbán Viktor a magyar gazdasági növekedés mértékétől és az uniós rendelkezésektől tette függővé a rezsicsökkentés fenntartását.

gáz

Fotó: Pixabay

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még a választások előtt, március elején a szerb-magyar gazdasági vegyesbizottság ülése után beszélt arról, hogy vannak olyan baloldali politikusok, akik az atomerőmű bővítésének, Paks 2-nek a leállítását követelik, pedig szerinte „ha nem épül meg, akkor nem lehet fenntartani a rezsicsökkentést és brutálisan drágul az energia.”

A 444 adott hírt arról, hogy április elején az Európai Parlament elfogadta azt a határozatot, amely Ukrajna támogatásáról és Oroszország elítélésről szól.  A határozat értelmében az Európai Tanácsnak azonnal le kell állítania a földgáz, a szén, az olaj és a nukleáris fűtőanyagok importját Oroszországból. A rendelkezés kitér a Roszatom magyarországi beruházásának azonnali leállítására is, amely a Paks 2-t is érinti. A szavazáskor az EP-ben jelen lévő összes fideszes képviselő támogatta a határozatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top