nlc.hu
Életmód

Elfogták a New Yorkban megölt magyar nő feltételezett gyilkosát

Elfogták a New Yorkban megölt magyar nő feltételezett gyilkosát

A New Yorkban élő 51 éves Orsolyát a szeretője ölhette meg, a férfit most elfogták a rendőrök.
Rendőrautó szirénája a sötétben

Csütörtökön kora reggel őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén brutálisan megölt egy New Yorkban élő magyar nőt – írja a New York Post.

A rendőrség megerősítette, hogy a 44 éves David Bonolát őrizetbe vették, és gyilkossággal, bűncselekmény elkövetésével és fegyverbirtoklással vádolják. A lap több forrásra hivatkozva azt írja, hogy a férfi afféle ezermesterként dolgozott a nőnek, de egyben a szeretője is volt. Állítólag letartóztatása után Bonola mindent beismert, azt mondta, hogy összevesztek a nővel, és a vita hevében gyilkolta meg.

A feltételezett elkövetőt egy pár véres csizmának köszönhetően fogták el, amelyen a férfitől származó DNS-minták voltak, és a nő Forest Hills-i otthonában hagytak a szemétben, miután végeztek vele. Az 51 éves G. Orsolya múlt pénteken este egy színházi előadásra ment a barátaival a Lincoln Centerbe, majd beült egy közeli bárba. A beszámolók szerint úgy viselkedett, mint aki arra számít, hogy találkozik majd valakivel, de aztán az illető nem jött el.

Miután Orsolya egyedül hazaérkezett, megjelent a gyilkos, és

csaknem 60 késszúrással megölte a nőt, majd egy hokifelszereléshez használatos, nagy méretű táskába tette a holttestet.

Az események rekonstruálásában fontos momentum, hogy az egyik szomszéd videós kaputelefonja rögzítette, amint egy ember szombaton hajnali 4:30-kor egy nagy táskát cipel Orsolyáék otthonától. A véráztatta táskát és a holttestet végül egy kutyasétáltató találta meg körülbelül négy órával később.

A rendőrök kezdettől fogva arra gyanakodtak, hogy a gyilkos ismerhette az áldozatát, mivel nem voltak betörésre utaló nyomok, valamint az elkövetés módja is arra utalt, hogy az erőszak személyes indíttatású volt, és kifejezetten a nő iránti düh táplálta. A rendőrök figyelme a karbantartóra terelődött, akiről kiderült, hogy romantikus kapcsolatban állt a nővel, ám megromlott a viszonyuk. A férfinek két Facebook-fiókja volt, az egyiket arra használta, hogy lájkolja és kommentelje a nő fotóit. Bonola korábban nem került összeütközésbe a törvénnyel. 

Orsolya egy gazdag lítiumkereskedőhöz ment férjez. Két fiukkal egy kétmillió dollár értékű házban éltek a New York-i Forest Hills-ben. Úgy tudni, hogy az 53 éves férj és az idősebb, 17 éves fiú a hétvégére elutazott otthonról. A kisebbik, 13 éves fiú viszont otthon maradt az anyjával, és az emeleten aludt, amikor a nőt a földszinten brutálisan meggyilkolták. A gyerek a kihallgatása során azt mondta, semmit sem tud arról, mi történt az édesanyjával. G. Orsolya férje, Howard Klein arról beszélt, hogy felesége meggyilkolása után kapott egy fenyegető üzenetet a neje telefonjáról, amelyben azt írták: „A családod lesz a következő”. A férfi emiatt veszélyben érezte a saját és fiai életét.

A Bors korábban elérte Orsolya édesanyját. Az idős asszony nem kívánt nyilatkozni, de – még mielőtt a feltételezett elkövetőt elfogták volna – annyit elmondott, hogy még az amerikai rendőrség sem tud biztosat, és felháborítja, hogy a külföldi média sok valótlanságot közölt a lánya halálával kapcsolatban.

Szörnyű fájdalom, hogy elveszítettem Orsit. Valahogy fel kell dolgoznom

– mondta a gyászoló nő.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Michael Förtsch)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top