nlc.hu
Életmód

Kétszer is elkapta a koronavírust egy spanyol nő

Egy spanyol nő egy hónapon belül kétszer is elkapta a koronavírust

Nagyon rövid idő telt el a két koronavírus-fertőzés között, de megvan rá a magyarázat.

A 31 éves egészségügyi dolgozó 20 nap eltéréssel kétszer is megfertőződött a koronavírussal, 2021. december végén a delta variánst kapta el, 2022 januárban pedig az omikront. A BBC cikke szerint amikor először készített PCR-tesztet, akkor nem voltak tünetei, de kevesebb mint három héttel később lázas lett és köhögni kezdett, emiatt pedig újra tesztelt. Az, hogy két különböző koronavírus-törzzsel fertőződött meg, csak később derült ki. 

Pozitív koronavírus-teszt

Fotó: Pixabay

Spanyol kutatók szerint eddig nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő telt volna két megfertőződés között, és sajnos ennek a betegnek a példája azt jelenti, hogyha valaki korábban el is kapta a koronavírust, akkor is megfertőződhet újra, még abban az esetben is, ha teljesen be van oltva, az omikron ugyanis „megkerülheti a korábbi, akár a természetes fertőzésből, akár vakcinákból szerzett immunitást”. Fontos azért megjegyezni azt is, hogy a más variánsokkal való korábbi fertőzés és a védőoltás részben megvéd a súlyos betegségtől, illetve kórházba kerüléstől azoknál, akik omikronnal fertőződtek meg.

(via 444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top