nlc.hu
Életmód

119 éves korában halt meg a legidősebb japán

Meghalt minden idők legidősebb japánja, a 119 éves Tanaka Kane

119 éves korában halt meg minden idők legidősebb japánja.
Tanaka Kane a születésnapján

A minden idők legidősebb japánja, Tanaka Kane egy idősotthonban élt, kézmozdulatokkal kommunikált a személyzettel, és szerette a számkirakókat, a csokoládét és a szénsavas üdítőitalokat. Így nézett ki a 119. születésnapján.

Hozzátartozói szerint „rövid távú céljai” között szerepelt, hogy megérje a 120 évet. Ez sajnos nem válhatott valóra, a japán NHK közszolgálati televízió hétfőn számolt be Tanaka Kane haláláról.

A nőnek nyolc testvére volt, ő hetedikként született. 19 évesen ment férjhez. Amikor férje és legidősebb fia elment a második kínai-japán háborúba, kifőzdét nyitott, hogy eltartsa családját. 1903. január 2-án, egy évvel az orosz-japán háború kitörése előtt született. Tanakát a Guinness-világrekordok 2019-ben, 116 évesen ismerte el a világ legidősebb emberének.

Minden idők leghosszabb életkorú japánja akkor lett, amikor elérte a 117 éves és 261 napos életkort.

Japán lakossága egyre fogy és gyorsan öregszik. Tavaly szeptemberben 86 510 olyan ember élt az országban, aki elmúlt 100 éves, közülük tízből kilenc nő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top