nlc.hu
Életmód

Szörnyű balesete érte Gál Szabolcs világbajnok magyar ejtőernyőst

Szörnyű balesete után az életéért küzd a világbajnok magyar ejtőernyős

Gál Szabolcs őrmester az intenzív osztályon fekszik, még nincs túl az életveszélyen

A Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljának kiképzése közben ért szörnyű baleset egy világbajnok magyar ejtőernyőst,  Gál Szabolcsot. A Blikk információi szerint az őrmesternek ugyan kinyílt az ernyője, de az ugrást figyelő ejtőernyősök szerint valahogy kicsúszhatott a kezéből az ernyő kupoláját irányító zsinór. 

Gál Szabolcs a szemtanúk szerint 100 km/h sebességgel csapódhatott a földbe április 25-én délután, eltört az összes bordája, mind a két combcsontja, térde, csípője, több csigolyája, megsérült a nyelőcsöve, légcsöve, veséje és súlyos agyrázkódást szenvedett. Az első orvosi szakvélemények szerint a gerincvelő talán nem sérült, de hosszas lesz a gyógyulása. Az őrmestert a baleset után a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába szállították, ahol jelenleg  altatásban tartják az intenzív osztályon, és sajnos még nincs túl az életveszélyen. A Magyar Honvédség és a rendőrség légügyi és katonai ejtőernyős igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Egy főtiszt ejtőernyős ugrása a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató első napján 2021. augusztus 28-án.

Képünk csak illusztráció! Egy főtiszt ejtőernyős ugrása a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató első napján 2021. augusztus 28-án. (Fotó:
MTI/Ujvári Sándor

Gödrös László veterán szolnoki ejtőernyős több mint ezer ugrással a háta mögött értetlenül áll a tragédia előtt. “A bajt sohasem a felszerelés hibája okozza, a balesetek általában már kinyílt, jól működő ernyővel történnek. Elég egy rossz pillanat, a figyelem hiánya vagy egy pillanatnyi rosszullét, vagy éppen az ugró ott, akkor, hatalmas rutinnal a háta mögött is valamiért rosszul méri fel egy helyzetet, s már nincs visszaút. Ismerem a katonai ernyősöket, nem olyanok akik direkt, vagánykodva áthágják a szabályokat, ez egy véletlen baleset lehetett. Szabolcs megint világbajnokságra készült, ő már nem fogja tudni megvédeni a címét, de a csapata érte is fog harcolni” – nyilatkozta a Blikknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top