nlc.hu
Életmód

Bevásárlóturizmus Ausztria és Magyarország között

Gyengülő forint és árstop: megéri Ausztriából átjönni vásárolni

Nemcsak az olcsóbb benzin miatt érdemes átjönni a határon.

Az RTL.hu Magyarország és Ausztria között ingázó magyarokat kérdezett arról, melyik országban érdemes vásárolni, hogyan hat a hatósági árstop a bevásárlóturizmusra. „A legjobban azok járnak, akik Ausztriában élnek és részesülnek a jó szolgáltatásokból, például a jó utakból és kiszámíthatóságból, azonban van hozzáférésük a magyar termékekhez” – nyilatkozta Dávid, aki ápolóként dolgozik és hat éve él Ausztriában. 

Johannes, aki magyar felmenőkkel rendelkezik, elmondta, ők már korábban is jöttek Magyarországra vásárolni, és különböző szolgáltatásokért, például fodrászhoz és fogorvoshoz is átjártak a határon. Most pedig, hogy a benzinárstopot vezettek be, még eggyel több okuk van arra, hogy így tegyenek. Hozzátette, osztrák kollégái, ismerősei is átjárnak, leginkább tankolni, amit egyébként érdemes összekötni egy bevásárlókörúttal is, mert úgy, hogy Sopronban, Kőszegen vagy Mosonmagyaróváron egyre inkább az osztrák fizetések felé mozdulnak az árak, még úgy is megéri a gyengülő forint miatt. 

Férfi tankol az autójába

Fotó: Pixabay

A szépségiparban dolgozó Ágnes szerint ugyan élelmiszert valóban jobb Magyarországon vásárolni, de a jobb minőségű ruhanemű viszont olcsóbb Ausztriában. „Én úgy látom, hogy azok járnak a legjobban, akik kint dolgoznak, euróban kapják a fizetésüket, és itthon, forintban tudnak gazdálkodni belőle. Gyakorlatilag most olyan, mintha emelték volna a fizetésemet. Az infláció akkor is érintene, ha itthon dolgoznék, így legalább az árfolyamkülönbség kompenzálja valamennyire” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top