Életmód

Péntekig még lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésre (x)

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ismét meghirdette a 100%-ban államilag támogatott Újratervezés Program elnevezésű informatikai képzést, amelyre május 6-a péntek éjfélig lehet jelentkezni. A programban maximum 10 ezer fő vehet részt, a helyek több mint harmada már betelt.

Péntekig még lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésre (x)Az online képzés munka mellett is elvégezhető

A május 9-én induló 4 hetes, magyar nyelvű képzés résztvevői felmérhetik, mennyire áll közel hozzájuk az IT világa, megismerhetik a Windows működését, valamint elsajátíthatják a weboldalkészítéshez szükséges alapokat.

A munka mellett vagy hétvégén is végezhető online kurzusra számítógép- és internet hozzáféréssel, legalább alapszintű angol nyelvtudással, 18 év felettiek jelentkezhetnek, legkésőbb május 6-án éjfélig.

Péntekig még lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésre (x)A 10 ezer főből több mint 300 tanulhat tovább a karrierváltó képzéseken

A 10 ezer résztvevőből legjobb eredménnyel végzők közül több mint 300-an kezdhetik el a program második, Struktúraváltó szakaszát. Ők a piacképes tudás mellett államilag elismert szakképesítést is szerezhetnek frontend vagy java backend fejlesztő, szoftvertesztelő vagy rendszerüzemeltető területen.

Az eddig végzettek átlagéletkora 38 év, van köztük futár, tanár és nyomozó is, a résztvevők negyede nő

A 2020-ban és 2021-ben indított Újratervezés Programok Struktúraváltó szakaszában 1644 fő vett részt, több mint 90%-uk szerzett szakképesítést. A résztvevők 24,7%-a nő – az IT-ban ez az arány 20% alatt van –, 64,8%-uk pedig a fővároson kívülről csatlakozott be a programba. Átlagéletkoruk 38 év, tehát főleg karrierváltók: van korábban jogászként, futárként, tanárként, borászként, gyógypedagógusként, színészként, festőként, nyomozóként vagy táncoktatóként dolgozó is a résztvevők között.

A Struktúraváltó Program 4 oktatóközpontja – a Codecool, a Green Fox Academy, a PROGmasters és a Training360 – a hazai informatikai szektor elismert felnőttképzői, az elmúlt években több ezer fő karrierváltását segítették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top