nlc.hu
Életmód

Tóth Verának elment a hangja

Tóth Vera: „Azt hittem, soha nem leszek képes úgy énekelni, mint előtte”

Mélyponton volt az énekesnő, miután elkapta a koronavírust.

A koronavírus-járvány két éve eléggé megterhelő volt a szórakoztatásban és a vendéglátásban dolgozóknak. Sokan elvesztették a munkájukat, megannyi embernek kellett a szakmájától eltérő területen kipróbálnia magát, hogy fenn tudja tartani a családját. Tóth Verát is megviselte az elmúlt két év, nagyon mélyen volt, miután elkapta a koronavírust – erről ír legújabb posztjában.

Tóth Vera

Fotó: Instagram

„Megmondom őszintén, valahogy az elmúlt egy évben annyi minden történt, hogy teljesen beszippantott a belső munka, amivel túléltem a koronavírus szövődményeit mint testileg, mint lelkileg. A tavaly áprilisi Covidom után három hónapig kerestem a hangom, nem volt támasz a rekeszizmomban, elvitte a cica a technikát, a hangokat, összevissza énekeltem, ami lelkileg nagyon megviselt és azt hittem, soha nem leszek képes úgy énekelni, mint előtte. Ez teljesen lerántott a mélybe, hisz nekem a színpad az életem, gondoltam, mi lesz velem, belőlem, ha soha többé nem tudok úgy dalolni, ahogy azt megszokhatták tőlem? Aztán egyre erősebb lettem, visszajött minden, ami kell, de lelkileg mégsem voltam topon. Megviselt az állandó szorongás, a kilátástalanság, hogy ad-e megélhetést a szakmám, hogy ugyanúgy alkothatok-e, mint rég? És ha nem, akkor mihez kezdek majd? Nagyon el voltam foglalva a lelki higiénémmel, a testemet pedig egy kicsit elhanyagoltam. Meg is lett a következménye, felkaptam pár kilót, mert nem az edzés és a jól kinézés volt az elsődleges cél, hanem az, hogy balanszba kerüljek magammal. Mostanában újra erőre kaptam, megint van kedvem futni, edzeni, azt hiszem, beért a sok lelki meló Köszönhetem ezt a terapeutámnak, @regina.hogyatrainer -nek is, aki soha nem veszi le rólam a szemét és nem csak fizikai síkon, de lelkileg sem hagy magamra. Erő, energia, motiváltság… Ezt kívánom magamnak és minden sorstársamnak, aki egy kicsit elveszett a Covidban. Jelentem, bármire képesek vagyunk, csak neki kell menni, legyőzni a fáradtságot, a félelmeinket, a frusztrációinkat, a szorongásainkat és mindenek előtt, magunk sötét oldalát… Ma 5 km-t futottam, hullafáradtan… Azt hiszem, megérte, még ha messze is a cél, minden egyes sportnap győzelem nekem, egy kis lépés magamért, ha inspirállak ezzel, akkor pedig magadért is” – írja posztjában az énekesnő, aki egy nagyszabású koncertre készül, ahol Miklósa Erikával lép majd színpadra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top