nlc.hu
Életmód
Revox Plex termékteszt

A legjobb dolog, ami a festett hajaddal történhet

Az utóbbi évek abszolút hajápoló szupersztárjai a kötéserősítő kezelések és termékek. A vadonatúj Revox Plex hajmegkötő rendszer ezt a bámulatos ápoló hatást ígéri elérhetőbb áron. Ki is próbáltuk, mit tud az otthoni használatra való, 5 lépéses termékkombináció.

Még a legóvatosabb, legnagyobb odafigyeléssel végzett festés is megterheli a hajat – hát még a szőkítés. Ahhoz, hogy a szőke haj igazán puha, fényes, életteli legyen, egy jó fodrász és nagyon gondos otthoni ápolás szükséges. Minden kémiai eljárás a haj természetes kötéseinek meggyengülésével járhat, de az UV-sugárzás, a magas hővel való szárítás, formázás, a túl gyakori hajmosás is hozzáteszi a magáét. Épp ezért minden felkelti a figyelmemet, ami azt ígéri, hogy segít a festett szőke hajam épségét megőrizni. A kötéserősítő fodrászati kezelés az egyik legjobb dolog volt, amivel a tincseimet valaha kényeztettem, de tény, hogy eléggé megdobta a hajfestés egyébként is borsos árát. Szóval amikor megláttam, hogy a kezeléshez kapcsolódó, otthoni használatra való termékek abszolút kedvező áron elérhetők a Revox márkának köszönhetően, nagyon kíváncsi lettem.

Alapvetően tudom, mit szeret a hajam, és mire van szüksége. De amikor egy kicsit lankad a figyelmem, vagy épp zsúfoltabb, stresszesebb időszakot élek, előfordul, hogy fakóbbá válik, tapintásra sem elég puha, nehezebben kezelhető és formázható. Épp egy ilyen frizura-mélyrepülés alatt találkoztam a Revox Plex vadonatúj termékcsaládjával, és kíváncsian vártam, mit tud kihozni a tavaszi fáradtsággal küzdő tincseimből, mielőtt komolyabbá válik a helyzet és látványosan töredezni kezd a hajam. A terméksorozat első két eleme szalonhasználatra való, a következő 5 az otthoni ápolás közben segít a sérült haj helyreállításában.

Termékek

  1. Revox Plex Hair Perfecting Treatment hajtökéletesítő kezelés STEP 3, 5999 Ft
  2. Revox Plex Bond Care Shampoo hajerősítő sampon STEP 4, 4499 Ft
  3. Revox Plex Bond Care Conditioner hajerősítő balzsam STEP 5, 4499 Ft
  4. Revox Plex Bond Smoothing Creme hajsimító krém STEP 6, 4499 Ft
  5. Revox Plex Bond Repairing Oil hajvégápoló olaj STEP 7, 4499 Ft
Lépésről lépésre a szép hajért.

Lépésről lépésre a szép hajért

Miért működik?

Szeretem, ha a kozmetikumaimnak nem csak a hatását tapasztalom, de értem is, hogyan fejtik ki jótékony hatásukat. Ez a termékkombináció úgy hat, hogy egyensúlyban tartja a haj nedvesség- és fehérjetartalmát – ez szükséges ugyanis ahhoz, hogy a hajszálak egészségesek, erősek és rugalmasak legyenek. A hidratáló hatóanyagok hozzájárulnak a haj rugalmasságához és szilárdságához, a hajazonos fehérjék pedig belülről állítják helyre a szálakat. Ezért van szükség az összes lépésre ahhoz, hogy a hatás teljes legyen. Az elméleti alapok után pedig jöhetett az éles teszt: alig vártam, hogy lássam, mit művel egy ilyen alapos rutin a hajammal.

Egy kis szervezéssel menni fog!

A szokásosnál kicsit több időt kellett szánnom az első alkalomra, mert a 3-as lépést hajmosás előtt 20 perccel kell elvégezni, és a terméket ennyi ideig a nedves, pontosabban törülközőszáraz hajon kell hagyni. A koncentrátum ezalatt belülről kifelé feltölti a hajat, helyreállítja a sérült kötéseket. A hatóidő után alaposan ki kell öblíteni, majd jöhet a samponozás. Az érzet már ekkor egészen meglepő volt: rendkívül puha, selymes lett a hajam az „előkezelés” után. Heti 1-3 alkalommal ajánlott elvégezni, és bár nekem később nem jutott időm minden egyes hajmosás elé beiktatni, de így is csodásan működött a dolog.

A sampon mélyhidratáló hatású, akkor is nagyon jól helyre tette a vastag szálú, hullámos, nehezen kezelhető hajamat, amikor nem volt időm a hajtökéletesítő kezelést feltenni előtte. A balzsam lett a titkos fegyverem: amikor a 3-as lépéssel kezdek, akkor leöblítem az ajánlott 3 perc után. Amikor viszont kevesebb az időm és nem fér bele a hajtökéletesítő kezelés a mosás előtt, akkor fent hagyom a balzsamot, amíg alaposan megtisztítom az arcom vagy leborotválom a lábamat, és a hatás így is lenyűgöző: simább, fényesebb, könnyebben kezelhető a hajam tőle.

A 6. lépés is olyan, mintha nekem találták volna ki: mivel általában kivasalom a hajam, nagyon oda kell figyelnem a hővédelemre. A hajsimító krémet én nedves hajon szoktam használni, mert megkönnyíti a szárítást és formázást, és tartósabbá is teszi azt, de száraz hajon is alkalmazható. Az anti-frizz hatása számomra különösen jól jön, mert a hajam hajlamos a szöszösödésre, kócolódásra. Ugyanezért vált be nagyon az utolsó lépés: a hajvégápoló olajat szintén nedves és száraz hajon is be lehet vetni. Szárítás előtt használva megkönnyíti a folyamatot és hővédő hatású, szárítás után feltéve könnyebben kezelhetővé és fényesebbé teszi a tincseket. Nekem ez utóbbi jött igazán jól, és szerettem bele miatta a könnyű állagú, selymes olajba.

Az 5 lépés így egyben lehet, hogy elsőre soknak tűnik, de én egyébként is használtam 4-féle terméket a hajamra. Ebből az egyik gyakran pakolás volt, amit hosszabb ideig kell fenn hagyni, szóval nem ért meglepetésként a precíz hajrutin. Sőt, az, hogy ennyire egyszerű, egyértelmű a termékek egymás utáni használata, megkönnyíti és komplettebbé varázsolja az egész rituálét. A tökéletesítő kezelés az, ami hosszabbá teszi a hajmosást a szokásosnál, de azért ez nem túl nagy ár a látványos és tapintásra is érezhető javulásért. Kicsit gondosabban kellett megterveznem, mikor tudom, a tincsturbózó hajmosást beilleszteni a programba, de ez igazából nem okozott nehézséget.

hajápolás

Az egészségtől ragyogó haj mindenkinek jár!

5 ok, amiért bejött az 5 lépés

Néhány használat után lettek hasznos tanulságok, és megtudtam még pár infót, ami egészen biztosan másnak is kedvet csinál a hajvarázslathoz.

  • Fontos a törülköző: Amíg a hajtökéletesítő kezelés a hajamon van, igyekszem magam hasznosan elfoglalni. Ehhez muszáj, hogy ne csöpögős, hanem valóban törülközőszáraz hajra vigyem fel a terméket. Ami azért is fontos, mert így sokkal jobban ki tudja fejteni a hatását, nem hígul fel és nem folyik le a hajról, ami könnyen megtörténik, ha vizes fürtökre visszük fel.
  • Vegán ápolás: A termékek természetes, vegán vajakkal és olajokkal készülnek, állatkísérlet-mentesek.
  • Védelmező olajok: A hidegen sajtolt olajok rengeteg olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyek amellett, hogy hidratálják és táplálják a hajat, segítenek a hajnövekedés és hajhullás kontrollálásában, valamint védelmet nyújtanak az UV- és a hőkárosodás ellen is.
  • Külső-belső védelem: A haj belső szerkezetének helyreállításában segítenek, de egy külső védőréteget is képeznek a szálak körül, hogy óvják azt.
  • Ragyogó árnyalat: Nem csak a szőke, hanem bármilyen festett hajnak nagyon jót tesz a termékek színvédő, simító, fényt adó hatása.

A Revox Plex termékeket megtalálod a dm kiemelt üzleteiben és weboldalán!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top