nlc.hu
Életmód

Novák Katalin köztársasági elnök látványosan Ukrajna mellé állt

Novák Katalin ukrán színekbe öltözve követelte az oroszok háborús bűneinek kivizsgálását

A köztársasági elnök egy adománygyűjtő tévéműsorban tartott beszédet, amiben egyértelművé tette, hogy Magyarország elítéli az orosz agressziót és Ukrajna fegyveres megtámadását.
Novák Katalin

Az új köztársasági elnökünk barbár tetteknek nevezte az oroszok fegyveres támadásait, és követelte, hogy az esetek kivizsgálása után büntessék meg azok elkövetőit. Novák Katalin az alig egyperces, magyar kormánypárti politikustól kifejezetten szokatlan beszédét egy ukrán tévécsatorna adománygyűjtő műsorában mondta el, miután felkérést kapott a Save Ukraine – #Stop War nevű kezdeményezésre. Novák mellett Albánia, Lettország, Ausztria, Szlovénia, Észak-Macedónia és Nagy-Britannia vezetői tolmácsolták népük üzenetét a nézők felé – írja a Telex.

A köztársasági elnök elmondta, hogy Magyarország továbbra is készen áll segítséget nyújtani annak a több mint hétszázezer menekültnek, akik a háború kezdete óta hazánkba jöttek. Elmondta, hogy Magyarország és a magyar emberek az ártatlan áldozatok oldalán állnak, és csak a békére vágyunk. A kormányban eddig a békepártiság üzenete, valamint a háborúból való fontosság kimaradása dominált, amit időnként még megspékeltek Zelenszkij ukrán elnök kritizálásval. Ehhez képest Novák Katalin kommunikációja más képet mutat: az első hivatalos útja köztársasági elnökként például rögtön Lengyelországba vezetett, ahol nyilvánosan elítélte az orosz agressziót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top