nlc.hu
Életmód

Mohácsi kórház szülészetének bezárása

Bezár a szülészet a Mohácsi Kórházban

Június elsejétől nem lehet a Mohácsi Kórház szülészetén szülni.

Június elsejétől nem lehet a Mohácsi Kórházban szülni, az érintetteket a jövőben Pécsen látják el. A nőgyógyászati járóbeteg-ellátást, a várandósgondozást, és a „ún. progresszív ellátási szintnek felelő nőgyógyászati műtéteket”, valamint a nőgyógyászati ügyeletet továbbra is biztosítja a kórház, de a szülést már nem. A változásra a Másállapotot a szülészetben mozgalom figyelt fel.

Egyes információk szerint a döntéshez hozzájárult, hogy alacsony a szülésszám Mohácson, ezért a szüléseket már nem ott látják el. A Telex úgy tudja, ha valaki akut, szüléssel, várandóssággal kapcsolatos problémával érkezik a jövőben Mohácsra, ellátják sürgősséggel, de amint felmerül abban a szülés lehetősége, átviszik Pécsre.

Pécs egyébként 46,6 kilométerre van Mohácstól, ez autóval kb. 35 perces utat jelent. Közben a helyzetet nehezíti, hogy a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika május 20-i tájékoztatása szerint a 2018-ban elnyert Családbarát Pályázat keretén belül megkezdi a szülőszobák felújítását 2022. júniusban, mely előreláthatóan 3 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt nem lesz mód alternatív szülési lehetőséget, így kádban történő vajúdást vagy vízben szülést igénybe venni.

Februárban mi is megírtuk, hogy a covidos megbetegedések miatt humánerőforrás-hiány alakult ki a Mohácsi Kórházban, ezért felvételi zárlatot léptetett életbe Dr. Csizmadia Csaba, a mohácsi kórház főigazgatója az intézmény Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán.

Más szülészetek is bajban vannak; januárban arról írtunk, hogy tizenegy orvos és szakdolgozó hagyhatta ott a Péterfy kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályát. 

terhes nő fogja a hasát

Illusztráció: Pexels.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top