nlc.hu
Életmód

A gyermekmentőkre hagyta házát

Halála előtt a gyermekmentőkre hagyta kis házikóját egy 82 éves nő

Mielőtt a meghalt a debreceni kórházban, megható és elgondolkodtató gesztust tett az idős asszony.

Nem ismerték, sosem találkoztak vele, először akkor hallották a nevét, amikor kiderült: rájuk hagyta kis vájogházát. Somogyi Piroskáról van szó, aki nádudvari otthonát adta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak, mielőtt 82 évesen elhunyt a debreceni kórházban. Ezt a mentőszolgálat közölte Facebookon

Mint írják, családja nem volt, férje sem, annyit tudni róla, hogy a nándudvari TSZ-ben dolgozott növénygondozóként nyugdíjazásáig. Végrendeletében rájuk hagyta nádudvari, alig ötven négyzetméteres vályogházát, ami egy kis kertben áll. „Tegnap megkaptuk a kulcsokat és bementünk a házba. Piroska néni személyes tárgyai között azon gondolkoztunk, vajon milyen ember lehetett ő, milyen életet élt? Nem tudhatjuk hisz nem ismertük, de azt tudjuk, hogy amikor az elmúláson tűnődött és azon, mit hagy a világra maga után, valamiért mi jutottunk eszébe. A gyermekmentést akarta segíteni saját gyermektelen élete után. Talán pont azért.”

Gazos kertjében még nyíltak a gyönyörű, gondozott rózsatövek, így szedtünk neki egy csokor színes rózsá és kivittük a sírjához. Csak így tudtuk megköszönni az adományát. 23 év alapítványi működés során még sohasem kaptunk támogatást egy elhunyttól. Nagyon furcsa, de egyben nagyon megtisztelő érzés is.

Képet is mellékeltek, meg is mutatjuk, Somogyi Piroska emlékére.

Somogyi Piroska

Forrás: Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Hogy milyen az élet egy gyermekeket mentő rohamkocsiban, arról itt mesél egy kollégájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top