nlc.hu
Életmód

Egy mozgáskorlátozott egyetemista kálváriája

Nem akadálymentes az egyetem, ahova felvették – kártérítést kap a mozgáskorlátozott Erik

Hiába tett sikeres felvételi vizsgát, nem tud bejárni.
mozgáskorlátozott

Akadálymentesít és kártérítést fizet az a vidéki egyetem, ahol Trexler Erik mozgáskorlátozottként azért nem tudta megkezdeni tanulmányait, mert fizikailag képtelen lett volna bejárni az órákra – írja a Blikk. A két egyágú bottal közlekedő fiatalember megdöbbenve tapasztalta, hogy leendő iskolájában sem lift, sem akadálymentesítés nincsen. Hiába tett sikeres felvételi vizsgát, úgy tűnt, a bürokrácia és a fizikai korlátok ellehetetlenítik, hogy valaha is tanár lehessen.

Bejelentést tettem az Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatósághoz. Az egyetem elismerte, hogy a mozgáskorlátozottak számára nem hozzáférhető náluk az oktatás, pedig honlapjukon ennek ellenkezőjét állították. (…) Végül engedélyezték az online oktatáson való részvételt szeptembertől és ígéretet tettek arra, hogy az intézmény akadálymentesítését hamarosan megkezdik” – mondta el a bulvárlapnak Erik, aki kártérítést is kapott, mivel fél évvel később tudja csak a csúszás miatt átvenni a diplomáját, majd ennek fényében elhelyezkedni a szakmában.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top