nlc.hu
Életmód

Lövöldözés Oslóban: két ember meghalt

Lövöldözés Oslóban: két ember meghalt, 21 megsebesült

Egy melegbárban, egy dzsesszklubban és egy gyorsétteremben lövöldöztek Oslóban, két ember meghalt.

Két embert meghalt és 21 megsebesült Oslóban, miután lövöldözés tört ki a norvég főváros központjában néhány szórakozóhelyen és a közeli utcákon – írja a BBC

Helyi idő szerint szombaton hajnali egy óra körül három helyszínen, a London Pub nevű melegbárban, a Herr Nilsen dzsesszklubban és egy gyorsétteremben dördültek lövések. Egy gyanúsítottat letartóztattak, és két fegyvert lefoglaltak. A támadás indítékát egyelőre nem közölték, de terrorcselekményként kezelik az esetet. Állítólag az elkövető nem volt ismeretlen a hatóságok előtt.

Az oslói éves Pride-felvonulást szombaton tartották volna, de a rendőrség tanácsára lemondták.

Egy norvég rendőr áll őrt Oslo belvárosában a biztonsági szalagok között 2022. június 25-én, miután lövések dördültek a London Pub nevű melegbárnál, és két ember meghalt

Egy norvég rendőr áll Oslo belvárosában a biztonsági szalagok között 2022. június 25-én, miután lövések dördültek a London Pub nevű melegbárnál, és két ember meghalt (Fotó: Javad Parsa / NTB / AFP)

„Láttam, hogy egy férfi jön egy táskával, felkapott egy fegyvert, és lövöldözni kezdett” – mondta Olav Roenneberg, az NRK közszolgálati televízió riportere.

Egy másik, szintén a London Pubban tartózkodó szemtanú arról számolt be, hogy a szórakozóhely külső részén volt, amikor lövés dördült, őt pedig egy üvegszilánk találta el. A belső bárba menekült, és megpróbált minél több embert magával vinni. „Az emberek először nem értették, mi történik, de aztán pánik tört ki.”

Egy nő a Verdens Gang című újságnak azt mondta, hogy a fegyveres gondosan célzott, nem csak vaktában lövöldözött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top