nlc.hu
Életmód

Az HBO Max végleg leállítja az európai tartalomgyártást, két ország kivételével

Két ország kivételével, az HBO Max végleg leállítja az európai tartalomgyártást

Nem lesz több magyar gyártású HBO sorozat.

A múlt héten találgatásokra adott okot, hogy húsznál is több saját sorozatot (köztük az idén bemutatott A besúgót) távolított el a platformjairól, az HBO Max.

Hétfőn kiderült, mi áll a szelektálás mögött: a streaming csatorna ugyanis bejelentette, hogy

végleg leállítja az európai tartalomgyártást, két nagyobb nyelvterületet, a spanyolt és a franciát leszámítva.

Az HBO Max anyavállalata, a Warner Bros. Discovery az alábbi közleményben jelentette be a döntését, ami a Variety-ben jelent meg.

„Miközben tovább dolgozunk az HBO Max és a discovery+ egyetlen globális streaming szolgáltatássá történő egyesítésén, amely a Warner Bros. Discovery tartalmainak széles skáláját mutatja be, felülvizsgáljuk a jelenlegi tartalmi kínálatunkat a meglévő szolgáltatásokon. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy az HBO Maxról korlátozott mennyiségű eredeti műsort távolítunk el, valamint az északi és közép-európai országokban leállítjuk az HBO Max eredeti programjaira irányuló erőfeszítéseinket. A Hollandiában és Törökországban az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységünket is leállítottuk”
– fogalmaz a közlemény, mely hozzáteszi, hogy a cég elkötelezettsége ezek iránt a piacok iránt semmit nem változott: „Ezekben a régiókban továbbra is megrendelünk helyi tartalmakat a Warner Bros. Discovery lineáris hálózatai számára, és továbbra is jelentős mértékben vásárolunk fel helyi, harmadik féltől származó tartalmakat a streaming szolgáltatásainkban való felhasználásra.

Ez azt jelenti, hogy nem készül több magyar, vagy éppen román, lengyel, cseh sorozat az HBO Maxon, mint ahogy a skandináv országokban sem.

Beszervezési jelenet A besúgó című sorozatból.

(Fotó: Jelenet A besúgó című sorozatból)

A 24.hu azt írja a Variety nyomán, hogy további tartalmakat a meglévők közül már nem távolítanak el, tehát az Aranyélet első két évada, a Társas játék vagy a Terápia is maradnak az HBO Max felületein, mint ahogy a többi európai sorozat is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top