nlc.hu
Életmód

Nagyot esett Vas Kata Blanka a női Giro d’Italián

Nagyot esett Vas Kata Blanka a női Giro d’Italián

A sportolót megvizsgálta a helyszínen a Jumbo-Visma csapatorvosa és nem talált törést.

Óriási bukás rondított bele Vas Kata Blanka keddi versenynapjába, a női Giro d’Italia 5. szakaszán – számolt be a 24.hu.  Az SD Worx versenyzője a sprintfelvezetésben vett részt, amikor elvesztette az egyensúlyát és nagy sebességgel a kordonba csapódott. A baleset ellenére a magyar bajnok be tudta fejezni a szakasz.

Vas Kata Blanka

(Fotó: David Stockman/ BELGA MAG / Belga via AFP)

Az Eurosport először azt az információt kapta Szabó Mikitől, Blanka párjától, aki az SD Worx szerelőjeként dolgozik a Girón, hogy Blankát kórházba viszik, ám nagyjából egy órával a bukás után a magyar versenyző arról tájékoztatta a sportcsatornát, hogy végül a Jumbo-Visma csapatorvosa a helyszínen megvizsgálta, és nem talált törést, így Blanka inkább elkerülte a hosszas kórházi várakozást.

A válla mellett fájlalta a karját is, a bal könyökét ütötte be a kordonba, az fel is dagadt. Emellett néhány helyen lehorzsolta a bőrét, de az szinte természetes egy ilyen bukásnál. Azt írták,

összességében azt mondhatjuk, hogy szerencsésen megúszta az esést, reméljük, hogy szerdán is rajthoz tud állni.

A szakasz befutóját egyébként a világbajnok Elisa Balsamo nyerte, ő az első, aki egynél több győzelmet szerzett az idei Girón. Az első két sprintben megszokott módon a szakasz dobogójára rajta kívül két holland, Charlotte Kool és Marianne Vos állhatott fel. Az összetett élmezőnyében nem történt változás, Annemiek Van Vleuten viselheti a rózsaszín trikót a 6. szakaszon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top