Életmód

Otthoni hajápolás profi módon: Így emeld új szintre a szokásaidat! (x)

Nap mint nap szembe találjuk magunkat a márkák csodákat ígérő üzeneteivel, de vajon vannak-e olyan drogériás termékek, amikkel otthoni körülmények között is elérhető az áhított fényes, egészséges hajkorona? A válasz a helyes hajápolási szokásokban és saját hajad megismerésében rejlik. A Revox Plex, Tangle Teezer és Invisibobble termékek kombinálásával összeraktunk egy kiindulási alapként szolgáló rutint, ami az influencer körökben is rajongókra tett szert!

Otthoni hajápolás profi módon: Így emeld új szintre a szokásaidat! (x)

Otthoni hajápolás profi módon: Így emeld új szintre a szokásaidat! (x)

Forrás:@andilaudon

Mielőtt kialakítasz magadnak egy hajápolási rutint fontos, hogy tisztában legyél hajad állapotával és igényeivel. Szoktad-e festeni, esetleg szőkíteni? Milyen gyakran használsz hőt a formázáshoz? Hordod-e felkötve a hajad? Ezek és hasonló kérdések megválaszolásával máris tisztábban láthatod, hogy mely termékeket érdemes leemelned a polcról.

Az utóbbi hónapokban nagy port kavart az arcápolási szérumok révén már jól ismert Revox márka hajápolási vonala, a Revox Plex, amit a drogériákban való megjelenése óta egyre többen tesznek próbára. Akik még teljesen újak a többlépéses hajápolás terén, most kicsit meghökkenve olvashatják, hogy egy 5 lépéses rituáléról van szó, de a „Nincs időm erre!” kifogás mantrázása helyett tényleg érdemes azt a pár extra percet a hajunkra szánni.

Otthoni hajápolás profi módon: Így emeld új szintre a szokásaidat! (x)

Forrás: @bnagyreka_official

De miben is más egy ilyen kimért rutin? A legnagyobb különbség a hajmosást megelőző hajtökéletesítő kezelésben rejlik (Step 3), amit a hajmosás előtt 15-20 percig kell a törölközőszáraz hajon hagyni. Azért fontos, hogy ne víztől csöpögő hajra vigyük fel a terméket, mert úgy az felhígul és nem fejti ki olyan hatékonyan a hatását. A termék egyenletes eloszlatására használhatod a Tangle Teezer Wet Detangler hajkefék egyikét, amik három variációban (Fine & Fragile sérült hajra, normál, Thick & Curly göndör, dús hajra) is elérhetők az üzletekben.

Otthoni hajápolás profi módon: Így emeld új szintre a szokásaidat! (x)

Forrás: @elenibalogh

Ezt követően jön a kétszeri samponos tisztítás, majd a hajerősítő balzsam, amit 3-4 percig érdemes a hajon hagyni. Ha fokozni szeretnéd a sampon tisztító hatását és felpezsdítenéd a hajhagymák működését, úgy érdemes egy Tangle Teezer fejbőr masszírozó kefére is beruházni. Itt nem áll még meg a történet, ugyanis a hővédelem és a sima, fényes végeredmény érdekében a hajban hagyható hajsimító krém is felkerül még a hajra.

Ennél a terméknél a kevesebb tényleg több elvén, elég csak 1-2 borsónyi adagot eloszlatni a haj hosszán. Ha ezzel is megvagyunk, úgy utolsó lépésben az üde illatú hajvégápoló olajat is felvihetjük. Az olaj könnyű textúrájának köszönhetően, akár száraz hajon használva is életmentő lehet, ha egy kis extra táplálásra szorulnak sokat megélt hajvégeink. Ha nem tudod kivárni a 3. lépés hatóidejét, úgy hagyd tovább a balzsamot hajhosszon vagy használj egy kis extra olajat. A kondicionáló lépés azonban soha ne maradjon ki a rutinból.

Otthoni hajápolás profi módon: Így emeld új szintre a szokásaidat! (x)

Forrás: @kata_haircare

A hajápolás nem áll meg a hajmosás körüli rutinban, de a hétköznapi hajviseletek megválasztásánál is célszerű a kíméletes megoldásokat választani. A szoros, ugyanazon a helyen megkötött copfok azon felül, hogy csúnya nyomot hagynak a hajban, hosszú távon akár hajhulláshoz is vezethetnek. Akár a láthatatlan hajkiegészítőkért, akár a hatalmas scrunchie hajgumikért és csatokért rajongsz, az Invisibobble kiegészítőkre mindig számíthatsz, ha a hajad épsége fontos szempont. A hajgumikat nyugodtan használd akár estére is, laza hajkímélő fonatod rögzítésére.

A lényeg, hogy kísérletezz bátran, mivel minden haj más!

A rutinhoz használt Plex termékeket keresd a Dm polcain:

  • Revox Plex Hajtökéletesítő Kezelés, 260 ml – 5999 Ft
  • Revox Plex Hajerősítő Sampon, 260 ml – 4399 Ft
  • Revox Plex Hajerősítő Balzsam, 260 ml – 4399 Ft
  • Revox Plex Hajsimító Krém, 260 ml – 4399 Ft
  • Revox Plex Hajvégápoló Olaj, 30 ml – 4399 Ft

Revox plex | dm.hu

A Tangle Teezer hajkefék és Invisibobble kiegészítők legnagyobb választékát a Rossmann polcain találod:

  • Wet Detangler hajkefe – 5499 Ft
  • Fejbőr masszírozó kefe – 4499 Ft

Tangle Teezer I Rossmann

  • Invisibobble Power Crystal hajgumi – 2199 Ft
  • Invisibobble Slim Bella Chrome Sprunchie – 4199 Ft

Invisibobble I Rossmann

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top