nlc.hu
Életmód

Aszály miatt elbontják a vízi játszóteret Sarudon

Aszály miatt elbontják a vízi játszóteret Sarudon

Az aszály miatt ugyanis balesetveszélyessé vált a Tisza-tóban felállított, eredetileg lebegő szerkezet.

„Mivel a vízszint emelkedésére a közeljövőben nem számítunk, ezért a vízi játszótér elbontását ma megkezdjük” – jelezte a sarudi vízi játszótér üzemeltetője a Facebook-oldalukon. Hozzátették azt is, hogy az élménystrand ugyanakkor továbbra is nyitva tart és bár „kicsit alacsonyabb vízszinttel”, de „sokkal nagyobb homokos parttal” várja a vendégeket. Arra, hogy az aszály miatt lebontják a játszóteret, a heol.hu. figyelt fel. A 2017-ben átadott 2440 négyzetméter alapterületű játszótérnek több mint húsz attrakciója volt, köztük egyensúlyfejlesztő, trambulinos, ugrálós, mászókás, csúszdás és hintás elemek.

sarudi vizijátszótér

(Fotó: Aquaglide)

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tegnapi közleményében jelezte, hogy a hidrometeorológiai előrejelzés alapján a Tisza folyón a legkisebb vízszint (LKV) körüli, vagy azt meghaladó vízállástartomány tartós kialakulása várható, mely jelentősen befolyásolja a Tisza-tó vízszintjét, amely már 70-72 cm-t csökkent a mai napig, az aszályos időszakra betározott maximális nyári vízszinthez képest (Kisköre-felső vízmércén mért 740 cm). A Tisza folyó vízgyűjtő területére augusztus 1. óta nem hullott számottevő csapadék, ennek következtében a Kisköre feletti folyószakasz továbbra is apad. Mint írták:

A Tisza-tó vízszintje a Kisköre-felső vízmércén mérve jelenleg 670 cm, mely a turisztikai célú hajózási vízszint (+680 cm) alá csökkent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top