nlc.hu
Életmód

„Bliccelő” vállalkozó fogyasztókat keres az állami vízmű

„Bliccelő” vállalkozó fogyasztók után nyomoz az állami vízmű

A TRV Zrt úgy bukkant az ügyeskedők nyomára, hogy a felhasználói nyilatkozatokat vetette össze nyilvános adattárral

A szolgáltató a felhasználói nyilatkozatokat vetette össze nyilvános adattárral, így bukkant az állami vízmű szerintük jogosulatlanul lakossági fogyasztóként bejelentett vállalkozásokra. Innentől kezdve gazdasági díjszabás szerint kell fizetniük a fogyasztóknak, ami többszöröse a korábbinak – írta meg a hvg.

Folyó csap.

(Fotó: Pixabay)

Lakossági fogyasztók szerződését módosította az egyik állami vízmű úgy, hogy a gazdasági díjszabásra való áttérésről értesítette őket. A jelenségre a TRV Zrt ügyfelei hívták fel Hadházy Ákos parlamenti képviselő figyelmét, aki egy korábbi Facebook bejegyzésben azt írt:

„Tiszamenti Regionális Vízművek sorra mondja fel a szerződéseket azokkal a háztartásokkal, ahova egy akármilyen kis mikrovállalkozás be van jelentve. Ezeknek a háztartásoknak ezentúl közületi szerződést kell kötniük, ami a jelenlegi árak szerint 10-30 százalékos áremelkedést jelent a vízdíjaknál, de innentől kezdve bármikor szabadon emelhetnek, bármennyit.”

A képviselő szerint „nem is az áremelés ténye a legfelháborítóbb, hanem a sunyiság, illetve az, hogy a hivatkozott rendeletben nem találni utalást sem ilyen eljárásra”. Az is kérdés szerinte, hogy a vízmű honnan tudja, hova van bejelentve vállalkozás.

A HVG még a múlt héten küldött kérdéseket az állami cégnek arra vonatkozóan, milyen információk alapján jutott tudomásukra, hogy egy lakossági fogyasztóként bejelentett felhasználó vállalkozói tevékenységet folytat az adott fogyasztási helyen, és arra is, hogy mely vállalkozásokat sorolják át a gazdasági díjszabás körébe. Ez utóbbira ugyan nem kaptak választ a TRV Zrt-től, arra azonban igen, hogyan nyomozták ki a szerintük bliccelőket.

Mint írták:

Társaságunk a vállalatirányítási rendszerét, felhasználói nyilatkozatokat és nyilvános adattárat vetett össze a jogszabályellenes állapot megszüntetése érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top