nlc.hu
Életmód

Jégeső végzett egy gyerekkel Spanyolországban

Jégeső végzett egy másfél éves gyerekkel Spanyolországban

Legalább ötvenen sérültek meg, amikor a húsz éve nem látott erősségű vihar lecsapott kedden.

Húsz éve nem látott erősségű, jégesővel járó vihar csapott le kedden a Spanyolország északkeleti részén található La Bisbal d’Emporda nevű településre, a szokatlanul nagy jégdarabok egyike pedig a polgármester elmondása szerint többek közt egy húsz hónapos gyerekkel is végzett –  számolt be a Sky News tudósítása alapján a Telex.

Öklömnyi jégeső.

(Fotó: Facebook / Servei Meteorològic de Catalunya)

Carme Vall a spanyol köztévének elmondta, hogy a másfél éves kislány a szüleivel volt kedd este, amikor a fejére esett egy durván tízcentis átmérőjű jégdarab, ez pedig olyan súlyos sérülést okozott, hogy a gyerek szerda reggel a kórházban életét vesztette. Azt egyelőre nem tudni, hogy a család milyen nemzetiségű volt.

A helyi lapok beszámolói szerint legalább ötvenen sérültek még meg a jégeső miatt, valamint több épület és jármű is megrongálódott. A jégesőről a közösségi oldalakon is keringenek felvételek, Twitteren például egy elég ijesztő videót is megosztottak, ahol hatalmas csobbanásokkal hullanak bele egy medencébe a méretes jégdarabok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top