nlc.hu
Életmód

Életet mentett a defibrillátor a debreceni fürdőben

Életet mentett a nemrég kihelyezett defibrillátor a debreceni fürdőben

A fürdőben lett rosszul egy ötvenes éveiben járó férfi, akinek óriási szerencséje volt azzal, hogy akadt a helyszínen egy defibrillátor.

Vasárnap délután a Termál Hotelhez hívták a debreceni mentőket, ugyanis egy ötvenes éveiben járó férfi rosszul lett a szálloda fürdőjében. A férfinak hatalmas szerencséje volt, több szempontból is. Egyrészt egy szabadnapos orvos is tartózkodott a helyszínen, másrészt a Termál Hotel két és fél hónapja csatlakozott  a Mentőszolgálat Életmentő Pontjainak sorába, ami azt jelenti, hogy kihelyeztek a helyszínre egy defibrillátortderül ki az OMSZ Facebook-posztjából.

Defibrillátor

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Miután a szabadnapos orvos megállapította, hogy a beteg nem lélegzik, azonnal megkezdte az újraélesztést, miközben a fürdő egyik munkatársa elrohant a defibrillátorért. A készülékkel aztán több sokkot is leadtak a mentők kiérkezéséig. A mentők aztán átvették az újraélesztési folyamatot, és az időben megkezdett mentésnek köszönhetően a férfit stabil állapotban tudták kórházba szállítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top