nlc.hu
Életmód

Virágok a Buckingham-palota előtt

Elképesztő látvány: virágtengerben úszik a Buckingham-palota környéke

A gyászolók London központjába özönlöttek, hogy virágot tegyenek a Green Parkba.

A közösség szellemének hihetetlen jelenetei láthatók a Buckingham-palota melletti parkban, ahol a virágok, tisztelgés, bújós játékok, gyertyák és kártyák végtelen sora látható a zöld füvön és a sétányon, miközben a Royal Park személyzete szintén csokrokat rak le.

A gyászoló emberek tiszteletüket fejezik ki a néhai II. Erzsébet királynő előtt, akinek temetése szeptember 19-én lesz, és elkezdtek segíteni a kertészeknek azzal, hogy eltávolították a virágcsokrokon lévő műanyag fóliát.

Virágok II. Erzsébet tiszteletére

Gyászolók szeptember 11-én (Fotó: Wiktor Szymanowicz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Erzsébet királynő második hivatalos gyásznapján a néhai uralkodó koporsóját közúton viszik az edinburghi Holyroodhouse palotába, a hatórás halottaskocsival, 175 mérföldet tesz meg. Elkíséri lánya, Anne királyi hercegnő.

Azok, akik a Green Parkban tisztelegtek, megpillanthatták az új királyt is, amint behajt a Buckingham-palotába, ahol Patricia Scotland Nemzetközösség főtitkárával találkozott. A tömeg – köztük gyerekek is a szülők vállán – ujjongott és integetett az uralkodónak, miközben négy autóból és négy rendőrmotorból álló kísérettel ment át a palota kapuján.

Miután szeptember 8-án az orvosok aggodalmukat fejezték ki II. Erzsébet egészségügyi állapotával kapcsolatban, az emberek a királyi palota felé vették az irányt, hogy kifejezzék jókívánságaikat – és azóta csak többen lettek, mióta csütörtökön 18:30-kor bejelentették a királynő halálát.

Virágok tízezreit hagyták Őfelségének a halála óta eltelt napokban, és sok ember sírva fakadt a tömegben. A palota kertészei eltávolították a virágcsokrokat a kapukról, és a Green Parkba költöztették őket, hogy helyet biztosítsanak a nagyközönségnek, hogy minél közelebb kerülhessenek a király új otthonához.

Virágok II. Erzsébet tiszteletére

A Paddington mackó. Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)

Sok fiatal család is érkezett a Buckingham-palotába ezen a hétvégén, és a szülők megragadták az alkalmat, hogy megmutassák gyermekeiknek a történelem egy ilyen hatalmas pillanatát.

Virágok II. Erzsébet tiszteletére

Fotó: AFP

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top