nlc.hu
Életmód

Orbán Viktor bejelentette, nemzeti konzultációt lesz a szankciókról

Orbán Viktor bejelentette, nemzeti konzultáció lesz a szankciókról

A miniszterelnök a szerdai kormányülés után közölte a döntést.

A kormány szerdai ülésén elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését, amiről Kocsis Máté a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén már korábban is beszélt, és nemzeti konzultációt indítanak a szankciókról. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök közölte a szerdai kormányülés után a Facebookon.

Mindenkit kérek, hogy mondja el a véleményét, mert csak közös fellépéssel tudunk véget vetni az energiaárak emelkedésének” – fogalmazott a kormányfő. “Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak. Amikor ez megtörtént, Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak” – folytatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A szerdai kormányülés döntéseiről csütörtökön 11.30-kor tart tájékoztatót a szerdai kormányülés döntéseiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kormányinfó keretei között.

(via MTI/Inforádió)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top