Három évvel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, miként ért viharos véget Steve Eastbrook addig szárnyaló karrierje a világhírű gyorsétteremláncnál. Viszonya volt alkalmazottjával, kirúgták a McDonald’s elnök-vezérigazgatóját, aki 2015 márciusa óta irányította a céget.
„Hivatali ideje alatt Easterbrook nagy hangsúlyt helyezett a technológiai megújulásra – bevezették például az önálló rendelést lehetővé tévő kioszkokat és a digitális menütáblákat –, és sokat dolgozott azon is, hogy megváltozzon a vásárlók megítélése a McDonald’s ételeinek minőségével kapcsolatban. Vezetésével a társaság 17 egymást követő negyedévben produkált növekedést” – írtuk 2019-ben. Néhány hónappal azelőtt pedig még az ő irányítása alatt történt, hogy húsmentes Big Mac bevezetését fontolgatta a Meki.
Steve Eastbrook – akinek egyébként saját Wikipedia-oldala is van – most azzal került a hírekbe, hogy csatlakozott az amerikai Project Pollo vegán gyorsétteremlánchoz. A vállalat elnök-vezérigazgatójának közvetlen tanácsadójaként segíti a mindössze két éve alapított cég felvirágoztatását.
A vállalat az Egyesült Államok első „növényi alapú csirkés” gyorsétteremláncaként definiálja magát. Nyíltan a junk foodhoz szokott fogyasztókat szólítja meg 100 százalékig vegán termékeivel, műfajában és ízeiben azonban a KFC és Wendy’s éttermek világát megidézve.
A Project Pollo honlapja azzal nyit, hogy több mint egymillió csirke életét mentették már meg a működésükkel.
Lucas Bradbury, a cég alapítója és vezérigazgatója szavait idézve: „A tömegfogyasztás jövője elkerülhetetlenül növényi alapú lesz; mi ezen a fronton szeretnénk élen járni, hogy minden sarkon legyen egy [Project Pollo], és minden körülöttünk élő közösségben legyen megfizethető lehetőség a növényi alternatívára”.
A Project Pollo egyébként meglehetősen pimasz kommunikációt folytat. Az Impossible Foodsszal közös „marhaburgerük” képéhez például hozzáfűzik, hogy jobb, mint a Wendy’sé – és még be is tagelték a Wendys Instagramját hozzá. A vegán burger beceneve egyébként „Baconator”.