nlc.hu
Életmód

HÉV-gázolás: felébredt a kómából a 16 éves fiú

HÉV-gázolás: felébredt a kómából a 16 éves fiú

Zenehallgatás közben nem vette észre a közeledő HÉV-et a fiú, akit a gázolás után életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.
Helyszínelés a HÉV-megállóban, ahol elgázoltak egy 16 éves fiút

Szeptember 15-én elgázolt a HÉV egy 16 éves fiút Pomázon. A fiatal valószínűleg zenét hallgatva, gyakorlatilag tudomást sem véve a külvilágról lépett a szerelvény elé, amikor át akart kelni a síneken.

A szemtanúk szerint a lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót, a HÉV vezetője hiába vészfékezett, elütötte a gyereket. Életveszélyes állapotban vitték kórházba, koponya- és hasi sérülést, többszörös végtag-, és csípősérülést szenvedett.

A 16 éves Matyi édesapja a Borsnak számolt be arról, hogy van most a gyereke.

Szerencsére már ott tartunk, hogy felébredt a kómából és egyre jobb az állapota. Továbbra is intenzív osztályon kezelik, de láthatóan érti, hogy hol van. Beszélni még nem tud, mert tubus van a szájában, ezért a baleset körülményeiről sem tudtuk még megkérdezni

– mondta az édesapa.

Egyesek szerint a fiú öngyilkossági kísérletet követett el, ám az apa biztos benne, hogy baleset történt, Matyi figyelmetlen volt, mert megszokásból közlekedett.

A diák balesete után egyébként a gimnáziumban komolyabban elbeszélgettek a gyerekekkel arról, hogy a közlekedés során körültekintően kell viselkedni, illetve zenét sem szabad olyan hangerővel hallgatni, hogy az meggátolja a biztonságos tájékozódást.

Matyi teljes felépülésére még várni kell, a kórházi ellátás után egy hosszabb rehabilitáció következik.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top