Életmód

Rex Kutyaotthon: „A folyamatos költségnövekedés rendkívül nehéz feladat elé állít minket” – idén is állatmenhelyet támogat a MARS

A MARS az Állatok Világnapja alkalmából közel másfél millió Ft pénzadománnyal támogatja a REX Állatotthon Alapítványt, akik immár harminc éve dolgoznak azért, hogy esélyt adjanak a nehéz helyzetben élő állatoknak, és új lehetőségeket biztosítsanak számukra. A menhely azért dolgozik nap mint nap, hogy minél kevesebb állat szoruljon segítségre, és nem eltitkolt célkitűzésük, hogy a felelős állattartás és az állatvédelem magától értetődővé váljon Magyarországon.

Az idei Állatok Világnapja a szokásosnál is nagyobb ünnep a menhely számára

A REX Alapítvány idén együtt ünnepelte az Állatok Világnapját és a 30. jubileumi születésnapjukat, amelynek alkalmából hatalmas eseményt szerveztek, ahol természetesen az állatoké volt a főszerep.
Az október 4-i rendezvényen egymást követték az izgalmas programok: 300 szeletes óriástorta készült, és számos gyermeknek szóló program és még koncert szórakoztatta a résztvevőket.

A menhely nagy lelkesedéssel készült a Guinness-rekord-kísérletre is, ami „A legtöbb örökbefogadott kutya egy helyen és időben” elnevezést kapta, és a kísérletben összesen 70 kutya és gazdája vett részt.
Egész napos edukációs előadások, állatorvos tanácsadás, rendőrkutya bemutató, séta az állatszigeten, és még sok más érdekes program szórakoztatta a látogatókat.

Rex Kutyaotthon: „A folyamatos költségnövekedés rendkívül nehéz feladat elé állít minket." – idén is állatmenhelyet támogat a MARS
Visszatérés a kihívásokkal teli hétköznapokba

Az állatok ünneplésén kívül sajnos több kihívás is foglalkoztatja a hazai menhelyeket. Egyre több intézmény jelent „létszámstopot”, ami azt jelenti, hogy több árva állat befogadására már nem képesek. A probléma a koronavírus-járvány időszakában kezdődött, ugyanis az első hullámban a magányosság csökkentésére sokan döntöttek úgy, hogy szeretnének maguk mellé kisállatot, de a lezárások befejeztével sajnos csak az állatok egy része maradhatott a családoknál, másik részük visszakerült az utcára vagy menhelyekre.

Az emberek visszatértek munkahelyeikre, a gyerekek az iskolába, és már nem voltak képesek gondoskodni az állataikról. Az intézmények elkezdtek túlterheltté válni, ráadásul további gondot jelent a költségek növekedése is, hiszen állatorvosi ellenőrzést, néhány esetben pedig komoly orvosi beavatkozást, és természetesen napi ellátást igényelnek az állatok. Hozzájárulások és támogatások nélkül ezek a szervezetek egyre nehezebben működnek, ami azt eredményezheti, hogy az utcára kerülő, ellátásban tovább nem részesülő állatok száma növekedhet.
„Mi a Rex-nél szerencsére még nem tapasztaltuk a pandémia utáni visszahozatal-növekedést, de a folyamatos költségnövekedés rendkívül nehéz feladat elé állít minket” – erősítette meg dr. Koleszár István, a Rex Kutyaotthon Alapítvány igazgatója.

Rex Kutyaotthon: „A folyamatos költségnövekedés rendkívül nehéz feladat elé állít minket." – idén is állatmenhelyet támogat a MARS
Ha összefogunk, enyhíthetjük a kialakult problémát

Mostanra kijelenthetjük, hogy egyes szervezetek működése azon is múlhat, hogy kapnak-e külső segítséget ebben a kihívásokkal teli időszakban. A hazai menhelyek helyzetén segítő MARS vállalat már nem először támogatja a rászoruló szervezeteket.
„Mindannyian képesek vagyunk pozitívan befolyásolni az állatok életkörülményeit és környezetét. A segítségnek sokféle formája lehet, adomány állatmenhelyeknek és jótékonysági szervezeteknek, önkéntes tevékenység, vagy taníthatjuk a gyermekeinket, hogyan bánjanak tisztelettel és kedvesen az állatokkal. A Marsnál hiszünk abban, hogy minden kisállat megérdemel egy szerető otthont. A számukra jobb élet megteremtésének részeként célul tűztük ki, hogy hatékonyan támogassuk a menhelyeket, kampányoljunk az örökbefogadásért, és megtanítsuk az új gazdikat kedvenceik felelősségteljes gondozásra” – mondta Mihaela Negrescu, a Pedigree portfóliómenedzsere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top