nlc.hu
Életmód

Üzenetet írt a buszsofőr vezetés közben

Üzenetet írt vezetés közben egy buszsofőr, a kormányt sem fogta – videó

A székesfehérvári járaton utazók szerint a vezető azt sem vette észre, amikor többen is jelezték, hogy le akarnak szállni.

Üzenetet írt vezetés közben egy buszsofőr Székesfehérváron, egy felháborodott utas videóra vette. A busz tele volt utasokkal, a felvételen látható, hogy a férfi két kézzel tartja a telefont, vagyis a kormányt nem fogta. Ráadásul szinte állandóan a kijelzőt bámulta, csak néha pillantott fel az útra – számolt be az esetről a Tények.

Mobilt tart valaki a kezében.

Fotó: Pixabay

A műsor által utolért egyik utas azt állította, hogy a sofőr azt sem vette észre, amikor többen jelezték, hogy le akarnak szállni az egyik megállóban.

Barta Judit szakoktató az esettel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy, ha a vezető nem az útra figyel, sokkal lassabban tud reagálni egy esetleges váratlan eseményre és pillanatok alatt előállhat olyan helyzet, ami adott esetben veszélyezteti az utasok épségét.

A felelőtlensége miatt a sofőr a munkáját és a jogosítványát is elveszítheti. A busztársaság közleményében azt írta, hogy mélyen elítélik a videón látható, utasokat veszélyeztető cselekedetet és belső vizsgálatot indított az eset kapcsán.

2020-ban Budapesten, a 105-ös busz egyik vezetőjéről készült hasonló felvétel, melyen az látható, hogy két kézzel pötyög a telefonján, miközben a jármű halad. Azt akkor a Bp-i Autósok Közössége tette közzé.

Mint arról korábban az nlc is írt, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága szerint hatszor nagyobb az esély egy közlekedési baleset kialakulására, ha a sofőr vezetés közben a telefonját nyomkodja, mint ha ittasan ülne a volán mögé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top