nlc.hu
Életmód

A téli gumicsere is drágul 2022-ben

Van, ahol akár 40 százalékkal is drágább lett a téli gumicsere

Vannak átmeneti megoldások, amivel elvileg spórolni lehet, de a szakemberek szerint ezzel nem biztos, hogy jobban járunk.

Jelentősen többe kerül idén a téligumik cseréje, az ATV információi szerint van olyan szerviz, ahol 35-40 százalékos a drágulás. Ennek pedig részben az az oka, hogy a gyenge forint és az energiaárak növekedése a szervizdíjakat is megemelte, nagyjából 10-15 százalékkal többe kerül a gumi felszerelése is.

Persze van, ahol ennél nagyobb emelésre kényszerültek. „Az idén másodszor, most szeptember hónapban 20 százalékot kellett emelnünk az év eleji 20 százalékhoz képest, tehát negyven százalékkal emelkedtek összességében az óradíjaink” – mondta ATV Híradójának Gulyás Attila, az Autócity Kft. szervízvezetője.
 

Egy szerelő kereket cserél egy autón

Fotó: Pexels

A szakemberek szerint egyébként egyre többen próbálnak átmeneti megoldást találni. Sokan keresik a négy évszakos gumikat, hogy így spóroljanak, de a szervizekben ezt senkinek sem javasolják. A cserét is érdemes mielőbb elvégeztetni, ugyanis ezzel még elkerülhető a sorban állás, amikor beköszönt majd a hideg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top