nlc.hu
Életmód

Megvertek és levizeltek egy epilepsziás fiút

Levideózták, ahogy bántalmaznak egy értelmi sérült, epilepsziás fiút

A kamaszokat másodfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Másodfokon felfüggesztett helyett letöltendő börtönre ítéltek egy csapat kamaszt, akik korábban bántalmaztak és megaláztak egy értelmi sérült, epilepsziás fiút. A részeg fiúk felvételt is készítettek arról, ahogy áldozatukat lerúgták a biciklijéről, széttörtek egy borosüveget a fején, majd levizelték, majd a videót közzé is tették – számolt be az RTL Híradója.

Téglafal tövében kuporgó férfi.

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A dabasi fiú és két barátja három éve támadta meg a fiút, amikor éppen a társaság egyik tagjának a 18. születésnapját ünnepelték. Mindannyian részegek voltak és kiszemelték maguknak a közelben bicikliző, értelmi sérült, epilepsziás fiút, akik korábbról ismertek.

Miután a részeg fiúk kiszórakozták magukat, a hideg novemberi időben magára hagyták a megalázott áldozatukat a dabasi sportpályán. Otthonról aztán mégis mentőt hívtak hozzá, de azt hazudták, hogy a barátjuk részeg, azért nem mozdul. Így a diszpécser csak tanácsokat adott nekik, de mentőautó nem indult a helyszínre.

A bíróság szerint 

nem a támadókon múlt, hogy áldozatuk nem halt meg.

Első fokon felfüggesztett börtönt kaptak, és olvasónaplót kellett írniuk A Legyek Ura című regényből. A másodfokú bíróság ezen változtatott: az elsőrendű vádlott esetében kettő év hat hónap letöltendőre, a másod- és harmadrendű vádlottak vonatkozásában három-három év letöltendőre súlyosbította az ítéletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top