nlc.hu
Életmód

Balatoni darabot rendez Alföldi Róbert

Balatoni darabot rendez Alföldi Róbert, de nem a Balatonon

Közeleg a magyartenger ősbemutatója a Centrál Színházban. Bíró Bence darabját Alföldi Róbert rendezi.

November 5-én 19.30-kor lesz Bíró Bence első egész estés önállódarabja, a magyartenger ősbemutatója a budapesti Centrál Színházban. A nyáron felolvasószínházként debütált művet ezúttal is Alföldi Róbert rendezi, aki az előadás díszlettervezője is. A kortárs családi dráma huszonnégy óra alatt játszódik egy balatoni nyaralóban.Egy tipikus családi ünnepet látunk nem mindennapi módon bemutatva. Talán komédia, hat férfi, négy női szereplő, viharfelhők a tóparton, sok beszélgetés a politikáról, a színházról, kevés cselekmény, öt kiló szerelem és fegyveres kertitörpék. A fő szerepekben olyan nagyszerű színészek lépnek színpadra, mint Balsai Móni, Fehér Tibor és Schmied Zoltán. A díszletet Alföldi Róbert tervezte, a jelmeztervező Kálmán Eszter.

magyartenger

A magyartenger színészei (fotó: Centrál Színház)

Annak idején én kerestem meg Robit. Egy hirtelen ötlettől vezérelve írtam neki a szentendrei felolvasószínházzal kapcsolatban. Az eddigi munkáit nézve – és mindig nézem a munkáit, az általa vezetett Nemzeti Színház alapvetően határozta meg a színházról való gondolkodásom – volt egy olyan megérzésem, hogy talán ő érteni fogja, amit olvas és jól tud majd hozzá kapcsolódni. Nagyon örülök, hogy így lett.Robival aztán közösen alakítottuk az előadás szövegkönyvét. Igazán remek drámaírói mesterkurzus volt az együtt töltött idő.

– nyilatkozta a szerző, Bíró Bence, majd hozzátette:

“Dramaturgként sok bemutatóm volt már, regényeket is többször írtam már színpadra, más alkotókkal közösen készítettünk szerzői előadásokat is. De hogy az én önálló kitalációmat lássam viszont a színpadon, hát, ilyen még nem volt. Ha a színészek és a nézők is örömüket lelik majd benne, akkor én sem fogok szomorkodni”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top