nlc.hu
Életmód

Kormányinfó: kiterjesztik a kamatstopot

Kormányinfó: maradnak az árstopok, a kkv-kre is kiterjesztik a kamatstopot

Három kormányzati intézkedést jelentettek be a szombati kormányinfón, amelyek a hazai vállalkozásokat érintik.
Kormányinfó 2022. október 22-én

A kormány arról döntött, hogy fenntartja és kiterjeszti az árstopokat – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón.

Gulyás három intézkedést jelentett be, ezek közül Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az első kettőt részletezte.

  • A kamatstopot kiterjesztik a kis- és középvállalkozásra. November 15-től 7,78 százalékon rögzítik a kamatlábat, az intézkedés várhatóan jövő júliusig lesz életben.
  • Megmarad a Széchenyi Kártya, de a mostani 3,5 százalék helyett 5 százalékra nő a kamata január 1-től, ami még mindig nagyon kedvező.
  • Gyármentő programot indítanak. Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter délelőtt már beszámolt: első körben 150 milliárd forint összértékű támogatást nyújtanak a nagyvállalatok energiahatékonyságát növelő beruházásokhoz.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy várhatóan hétfőn jelenik meg a lakossági napelemes rendszerekre vonatkozó kormányrendelet, amellyel megszűnik a kötelező betáplálás. Hozzátette, hogy október 31-ig még a régi szabályok szerint fogadják be az új igényeket. 

(Kiemelt kép: M1 videó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top