nlc.hu
Életmód

Legalizálnák a marihuánát Németországban

Egészségügyi miniszter: legalizálnák a marihuánát Németországban

Nem minősítenék többé illegális drognak Németországban a marihuánát, viszont szigorú piaci szabályozás alá vonnák.

Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter bejelentette: legalizálná a marihuánát a német kormány, és 18 éven felülieknek engedélyeznék a fogyasztását.

A kannabisz illegális kábítószerként kezelésén, vagyis a szer termesztésének, értékesítésének és fogyasztásának tiltásán alapuló hozzáállás kudarcos, mert egyre növekszik a fogyasztás, bővül a feketepiac, és emelkedik a szer hatóanyagtartalma

– idézi az MTI a minisztert. Ez a helyzet nem tartható, új megoldásra van szükség, és ez lehet a legalizálás és a szigorú piaci szabályozás.

Orvosi kannabisz

Orvosi marihuána (fotó: Pixabay)

A holland mintát nem céljuk követni. A német kormány célja nem a fogyasztás további növelése, hanem a gyermek-, az ifjúság- és az egészségvédelem erősítése. Ezért a tervek szerint szigorú korlátok és állami felügyelet mellett engedélyezik a szer előállítását, forgalmazását és fogyasztását. A fogyasztást 18 éven felülieknek engedélyezhetik, ők 20 és 30 gramm közötti mennyiséget birtokolhatnak, és saját fogyasztásra három tő kendert termeszthetnek. Néhány hete az Egyesült Államok tett egy nagy lépést a legalizálás irányába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top